Реклама / Ads
6| 4985 |28.03.2019 НОВИНИ

Асланов: Цветанов не си отива. Смилов: ГЕРБ ще направят грешка, ако го оставят

.
Тази партия е сглобена на база рационален интерес. Цветанов не си отива. Не мога да кажа, че той са разделя с битността си на водещ политик. От друг ъгъл ще символизира единството на партията. Това каза социологът Юрий Асланов по БТВ.
 

Учуден и отвратен съм от търсене на конспиративни теории. В нито един момент не допуснахме, че има един автентичен факт и дори говоренето на Цветанов заобикаля този проблем. Цветанов не говори за апартамента,  че тук има очевидна търговия с влияние. ГЕРБ не могат да анулират всички щети. Тази пиеса много пъти е играна. На публиката тя й омръзна. Проблемът не е изчезнал. В беда сме, ако свикваме с това положение. Няма гаранция, че няма да избие пак, ако по този начин си измиваме ръцете. Когато ти си публично лице, към теб аршинът трябва да си друг. Сам трябва да знаеш, че не бива да нагазваш в това поле. Трябва да знаеш да даваш пример.

С какво се е разделил Цветанов-с един формален статут. И остава с един апартамент повече. Формално нищо не е загубил. Имам усещане, че Цветанов съвсем остава. Той беше водещ на срещата с журналистите тази сутрин . При това положение няма как да се извлекат  ползи за ГЕРБ при това положение.  

 

Даниел Смилов допълни: Скандалът с апартаментите на властта е имиджов удар. Говори се, че с този жест на Цветанов,  ГЕРБ можели да имат позитиви. Това няма кака да стане, при положение, че хората ти са хванати в неетична проява.

Цветанов остава във властта. Няма да бъде на позиция в парламента. Това не означава, че към него трябва да има реверанс от разследващите органи. Той не е частно лице, той е политик. Г-н Борисов е без дясна ръка и той носи негативи от това нещо. Като ръководител на тази партия е отговорен за това, което се е случило. Явно Цветанов е важен за ГЕРБ. Не зная доколко без него ГЕРБ няма да може да функционера. Ако една институция е читава, тя ще може да се раздели с хората. Ако бяхме в скандинавска държава, щеше да е недостатъчна оставката от депутатското място. Ако бяхме африканска държана-щеше да е много.  ГЕРБ ще направят грешка, ако оставят  Цветанов на същото ниво. Проблемът на ГЕРБ е, че градската десница няма да гласува.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4390 |28.03.2019 Ирена Соколова: Не съм била в никаква фейсбук група в защита на Цветанов . 5| 4567 |27.03.2019 27-годишен състезател по мотокрос сменя Цветанов в парламента . 9| 5337 |27.03.2019 Георги Георгиев: Цветанов да каже откъде са парите му за сделката с апартамента . 19| 9420 |27.03.2019 Ст. Делийски за Фрог: Борисов сгреши с оставянето на Цветанов начело на предизборния щаб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads