Реклама / Ads
31| 5118 |23.02.2014 НОВИНИ

Асланов: Внушава ни се, че след 25 май предстои нещо фатално

.
Като потенциално успешни за евроизборите има кръг от 8 заподозрени партии. Традиционно евроизборите в България се радват на изключително ниска избирателна активност. Ако избирателите не възприемат евроизборите като възможност за развързване на възела, изборите ще минат с обичайната ниска избирателна активност, което е в плюс за по-големите партии.
 

Това каза социологът Юрий Асланов в „Тази неделя” по бТВ. Той отбеляза още, че ниската активност до голяма степен се дължи на това, че на българина по начало не му се нрави идеята да бъдат изпратени 17 чиновници в Европейския парламент с висока заплата. Но демокрацията е скъпо нещо и депутатите са представителна извадка на обществото, каквото то представлява в момента. Най-евтиният модел на управление е военната диктатура, каза Асланов.

Ако има депутати, които не са вносители на закони, това трябва да се проследи. Всеки евродепутат се отчита пред собствената си партия.

ГЕРБ, БСП, ДПС са сигурните партии, които биха излъчили представители за Европарламента. „България без цензура”, „Атака”, Национален фронт за спасение на България, Реформаторски блок, „България на гражданите“ според Асланов са партиите с потенциален успех.

Към този момент нищо от това, което говоря, не бива да се възприема като прогноза, застрахова се Юрий Асланов. „Битката за първото място, а тя ще бъде много оспорвана, ще бъде между БСП и ГЕРБ“, допълни той.

БСП очертаха един много трагичен хоризонт за датата 25 май. Аз не очаквам да се случи нещо толкова фатално, не вярвам да има и предсрочни избори.

Относно скандала с Моника Станишева и дали има конфликт на интереси, Асланов коментира, че не вярва, тъй като като Моника е спечелила тази поръчка, още нито тя, нито Станишев са предполагали, че ще стане председател на ПЕС.  

Относно зачестилите напускания на депутати от парламентарните групи, Асланов каза, че подобни неща се наблюдават в края на мандата на всеки парламент, което дава едно измамно усещане, че това е краят му.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 57| 6402 |21.02.2014 Европейската ОЛАФ ще разследва Плавнелиев и Павлова . 1| 5612 |16.02.2014 Кокаинов комбайн чака следствени поръчки под сняг и дъжд . 7| 7814 |16.02.2014 Психолог: Служители на ДАНС са изследвани на полиграф заради Мишо Бирата . 7| 6329 |14.02.2014 Боби Михайлов след преизбирането му: Уау!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads