Реклама / Ads
27| 5988 |06.01.2015 НОВИНИ

Аспарухов: Сертов ще ни изненада в близките месеци

.
Бриго Аспарухов
Трябва да се вярва в по-доброто, тази година се надявам да е по-добра; българинът е оцелявал векове, от които 5 века под турско робство, жилав народ сме, стоици сме, заяви по БНТ ген. Бриго Аспарухов.
 
Сега вярвам на политиците, че ще успеят с реформите и че са готови да направят това, което казват, изрази увереност той. ГЕРБ бяха във властта, натрупаха опит, видяха жилото и меда, затова включиха млади, амбициозни хора; опозицията стана по-добра, макар и слаба, продължи той.

25 г. говорим едно и също за НСО, за законите за разузнаването и военната информация, а можем да вземем европейския опит и да направим някаква компилация, препоръча той. Не подкрепял сливанията на службите обаче, те имали различни задачи. Страните от НАТО, които ни съветвали, също споделяли това. В Германия, където службите били с обща част, но това не означавало, че са слети. Техният модел си бил добър за тях. Нашата специфика не позволявала сравнение с европейските страни, защото те не са имали социализъм. Имаме още какво да учим и да се нагаждаме към системите на НАТО, затова по-добре е двете институции да останат самостоятелни.

Ще бъдем изненадани в един момент от случая с Петко Сертов. Не му знам навиците, познавам го бегло, но в близките месеци той може би ще се обади и ще разберем, на някои ще им хареса, на други - не, заяви Аспарухов.

БСП още свиква с новия си председател, бъдещето ще покаже дали ще свикне. Аз познавам Миков много добре, желая му успех. Трудностите са много, организационни и идеологически са, пътят накъде се върви е неясен, каза той. Станишев е висока топка, председател на ПЕС, не е недостъпен, но е в Брюксел, каза Аспарухов. На въпрос има ли стопляне между Станишев и Първанов той каза: Крайно време беше!

Бежанците, напуснали България, ще ни ги върнат, заяви Аспарухов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4923 |06.01.2015 Сертовица спира издирването, Интерпол продължава . 27| 10001 |24.12.2014 Контролиран теч на информация за Сертов; ключова дума-"сам" . 3| 4562 |24.12.2014 Сертов се регистрирал за 2 нощи, останал 1 в атински хотел . 6| 5217 |23.12.2014 Петко Сертов се разхождал из Лариса в Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads