Реклама / Ads
27| 7104 |31.12.2011 НОВИНИ

Астроложката Алена: 2012 - криза в управлението

.
2012 г. е подвластна на Меркурий и на вибрация 5.
 

Това е планетата, която без ни най-малко колебание можем да наречем мост на съзнанието между духовното и материалното битие. Тя е нашият водач и учител по пътя към единение с Вселенския разум. Но не даром, а едва когато осъзнаем духовното си начало, Меркурий ни позволява да облечем с достойнство одеждата на същества, равностойни на Разума във Вселената. Планетата ни следва от първото до последното ни прераждане, независимо какъв е броят ни. Помага ни да учим уроците си и да постигаме чрез опита си съвършенството, към което се стремим, или се налага да усвоим.


Въпреки че Меркурий е една от малките планети, заради значимостта на нейното влияние върху цялостното развитие на човечеството заслужава да бъде наречена най-голямата.

Това е планетата на общуването и на възможностите да изявим интелекта си

Носител е на информация за начина, по който мислят хората, за умението им да организират правилно работата си, да я планират, за способността им да общуват и да се изразяват, за да поднесат и наложат мнението или идеите си. Това е планетата на сътрудничеството, която ни подсказва полезния начин на общуване. Разкрива ни букет от детайли за умението на хората да се изразяват впечатляващо чрез писаното слово, да говорят омайно или за неспособността им да общуват и причините, породили тяхната словесна и писмовна немощ.

Меркурий е планетата, която разкрива способността ни да градим кариера. Дава информация за средата, в която обичаме да се движим. Помага на вътрешния ни свят да поддържа връзка с външния. Разкрива какви по-специални дарби притежава всеки от нас. Към какво образование да се насочим, което е чудесно за младите хора, тръгнали по пътя на своята самостоятелност. Формира отношенията ни с хората от най-близкото ни обкръжение, както и умението ни да се приспособяваме и да бъдем обществено активни.

Години на Меркурий са: 2021, 2030, 2039, 2048, 2057, 2066, 2075.

Какво ще донесе 2012-а на България:

В началото годината сме повлияни от всичко, случило се през 2011-а, но и от непрекъснатите страховити и апокалиптични прогнози за края на света. От една страна, не ни се иска да вярваме в тези прокоби, но от друга, сякаш подсъзнателно се страхуваме и сме готови да се оставим на течението, бездейни и апатични и... да чакаме незнайно какво. Само от нас зависи да не допуснем безпочвени притеснения да се превърнат в наши господари, защото ако се поддадем на страховете си, няма да ни подминат и болестите, и личните и професионални проблеми, които ще оставят трайна следа в живота ни. Би било добре, ако осъзнаем, че само от нас зависи да се обградим с хора, с които да вървим заедно по пътя си и да сме си полезни, вместо да се затваряме в себе си и да страдаме в очакване на проблеми. По този начин ги проектираме сами и те задължително ще ни споходят.

Няма да ни бъде лесно да осъзнаем собствените си грешки

Длъжни сме да ги поправим, за да си осигурим широка магистрала, която води към постигане на личните ни цели. Едва в края на януари и началото на февруари ще отворим очите си за всичко, което ни носи полза, и ще се втурнем да наваксваме пропуснатото през първите седмици на годината. Всички, които са бягали от общуване, защото са се страхували да не се разочароват или да не бъдат измамени  - нещо, което често се случваше през 2011 г., ще изпитат потребност да сменят средата си, за да се почувстват на мястото си.

Не е изключено медиите в гонитбата на рейтинг отново да ни стреснат

с появата на поредната изкуствена зараза, която ни дебне от хранителните продукти или от животните, отглеждани във фермите. Добре е да не се поддаваме на паника, а да си наложим трезва преценка на чутото и видяното, защото страхът е най-бързата възможност да се разболеем.

Отново ще бъдем свидетели на международни конфликти, които не са потушени през годината на Уран и изискват преговори и мирното им приключване. В годината на Меркурий българските политици не бива да ни включват в международни конфликти, дори и като умиротворители. Така ще рискуват да си създадат непримирими врагове там, където би трябвало да се стремим към добри дипломатически отношения и взаимна изгода.

През януари съществува опасност да зачестят нещастните случаи,

породени от желанието на някои хора да докажат колко са силни, без да се съобразят с условията и възможностите си. Предпазливостта е крайно наложителна за мнозина. Ще бъде затруднена реалната преценка на ситуациите, без значение дали са свързани с личния или с професионалия живот.

Събитията, които се отнасят до междуличностните, междудържавните, политическите и икономическите отношения, ще бъдат трудно управляеми. Спокойствието и проявата на разум при разрешаване на проблемите са задължителни. Меркурий помага с разговор, а не с агресия.

През февруари и март желанието за материална стабилизация ще е преплетено с безкрайни емоции,

приключване на отношения, дори и на междудържавно ниво, финализиране на международни договори, които България от години не успяваше да подпише. Отново е задължителна максимална предпазливост, защото допуснатите грешки и недоглеждане в клаузите на подписаните спогодби и договори, без значение дали се отнасят за отделната личност или са свързани с управлението и развитието на България, могат да донесат нежелателни и непоправими последици.

През първата половина на годината сме длъжни да съхраним собствената си индивидуалност и да не позволяваме да бъдат заличени традициите на българското общество само защото отказваме да съхраним историческата си памет... или ни е безразлично, даже изгодно. Подражателството, приспособяването към чужди национални навици са единствено в наша вреда.

Природните бедствия през 2012-а може да са по-малко,

но няма да ни се разминат, ако сме постъпили безотговорно и сме чакали някой друг да поправи щетите, да укрепи нестабилните сгради и да почисти коритата на реките, свлачищата, язовирните стени - даже там, където сме могли да го сторим с доброволния си труд. Не са изключени умишлени палежи, като техните извършители ще се оправдават с Божието наказание заради “идващия край на света”.

Всяко действие на правителството, свързано с международни конфликти, които не засягат нашата държава, да е добре обмислено и да бъде обсъждано публично, за да не бъдат нанесени вреди на България. Опозицията в парламента нарочно ще се опитва да дестабилизира живота в държавата и да настройва хората срещу правителството, което ще доведе до криза в управлението, в икономическия живот, във финансите. Трудно ще избегнем неблагоприятните последици.

През второто полугодие ще търсим изход и нови възможности за финансова, икономическа и политическа стабилизация. По-добре е да бъдем предпазливи, умерени, да разсъждаваме с разума си, да премисляме детайлно всяко наше действие, за да си спестим поредния труден период, който е плод само и единствено на неадекватни човешки действия и грешки, родени от омразата и алчността.

През втората половина на годината ще започне да се възражда производството

в селското стопанство, в машиностроенето, в компютърните технологии, което ще ни позволи да стабилизираме и развием на ново ниво икономиката си. Шансът България да е активен вносител в страните от Европейския съюз и отново да възстанови позиции на руския пазар е огромен. Условието да бъдем приети на отдавна загубени пазари и намерим местенцето си там, където качеството е господар, зависи най-вече от нашата лична отговорност и постоянно качество на произвежданите продукти. Спазим ли тези изисквания, полугодието ни обещава да жънем първите плодове на увеличеното материално благосъстояние на народа.

Годината налага хармония в междуличностните и междудържавните отношения, която няма да допусне чужда намеса в управлението на България, ако правителството само не я поиска. Подобно действие ще е в ущърб на народа. През септември и октомври кабинетът да не се намесва в разрешаване на чужди проблеми, ако не е поискана специално помощта му. По този начин ще си гарантираме спокойствието през 2013-а.

Успешно ще постигнем поставените цели и в личен, и в общодържавен план

от края на октомври до края на ноември. Въпреки привидно краткия срок ще приключим с важни задължения, които ще ни отворят нови врати по пътя към успеха. Не бива да се впускаме в релизацията на идеи, за които нямаме международна подкрепа, особено ако са свързани с големи инвестиции, за да не предизвикаме без време нови финансови проблеми в държавата.

Успехът може да бъде с България и нейния народ, но дали тази възможност ще се превърне в реалност, зависи от нас самите, от нашите и на правителството действия, от правилната оценка на предложенията и обвързването с новите ни делови партньори. От нас зависи да започнем 2013 г. с положителните резултати, поставили основата за спокоен и материално по-богат живот в България! Естествено - като престанем да се мразим! Като престанем да заричаме злобно успяващите, защото те са двигателят на обществото. (БТВ)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 118| 5576 |26.12.2011 България отличник в справяне с кризата . 24| 6235 |29.11.2011 Висш магистрат замесен в афера с фалшива епикриза . 23| 5800 |16.11.2011 РЗС: Маските паднаха! БСП-ДПС-Атака правят заявка за политическа криза . 22| 5213 |02.11.2011 БСП: ГЕРБ ще остане синоним на криза в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads