Реклама / Ads
19| 6637 |20.05.2010 НОВИНИ

"Атака" и ДПС представиха шоу "Ксенофобия" в парламента

.
Истинско зрелище спретнаха депутатите от "Атака" и хората на Доган. Тропане с юмруци по банките и обвинения в ксенофобия и антисемитство бяха само част от цветущите нападки, разменени в пленарната зала.
 

След като Михаил Миков нарече депутати от „Атака” антисемити и ксенофоби, народните представители на Волен Сидеров започнаха да удрят с юмруци по парламентарните банки. Председателят на НС Цецка Цачева бе принудена да даде извънредна почивка.

Повод за скандала в пленарната зала и острите реплики стана обсъждането на годишния отчет на Комисията за защита от дискриминация, която ще бъде закрита след решението на Комисията по правата на човека.

Кавгата между депутатите разцепи парламента на два лагера, като най-активни от едната страна бяха депутатите от "Атака", които защитиха тезата за закриването на комисията, а от другата страна народните представители от КБ и ДПС. Пълно объркване настана при първото гласуване на решението за закриване на комисията – с 56 гласа "за", 38 "против" и 27 "въздържали се" решението не бе прието. При повторното гласуване гласовете бяха 86 "за", 39 "против" и 5 "въздържали се", с което разсеялите се депутати най-после разбраха за какво гласуват. Големият скандал избухна именно след второ гласуване.

При обсъждането на отчета Павел Шопов от "Атака" заяви, че Комисията за защита от дискриминация е една измислена комисия за създаване на щатове. Той изрази мнение, че трябва да се направи обща преценка на цялостната дейност и за необходимост от съществуването й. Според него тя още със създаването си е била предопределена да бъде комисия на ДПС.

Шопов каза също, че държавата харчи излишни пари за тази структура и само за м.г. това е струвало между 3-4 млн. лв. Тунчер Кърджалиев от ДПС му отговори, че ако от "Атака“ инициират такава законодателна инициатива за премахване на комисията, тогава за пореден път ще дискредитират ГЕРБ като управляващата партия. "Вашата омраза към нас е наша привилегия", добави той. Мая Манолова от КБ предупреди ПГ на "Атака" да не тръгва на атака към Комисията за защита от дискриминация. Тя отново наблегна, че разправата с независимите органи и регулатори е с цел да се подменят съставите им по политическа принадлежност. "Не посягайте на тази комисия", завърши изказването си тя. Подкрепи я и колегата й Ивелин Николов, който с ироничен тон предложи да се закрият не само регулаторните органи, ами и партиите. "Сбъдната мечта е на една партия, един рай, само не знам какво ще прави малкия фюрер, който стои отзад, защото не може да има двама фюрери", така описа той от парламентарната трибуна създалата се ситуация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5265 |17.04.2010 Волен празнува 5 години "Атака" с хората на Бойко . 3| 5038 |15.04.2010 Срязаха лицето на общински съветник oт "Атака" . 0| 6195 |22.03.2010 Подпалиха кола и мотор на бивш депутат от "Атака" . 3| 6886 |08.02.2010 Домашен арест за бияча от "Атака" - Самоков Юрий Галев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads