Реклама / Ads
23| 5357 |29.10.2013 НОВИНИ

"Атака": ГЕРБ оскверниха и Света гора

.
ГЕРБ оскверниха и Света гора, след като двама провокатори викаха "Оставка" срещу депутати на "Атака". Така от пресофиса на "Атака" коментират ситуацията, при която българи са викали срещу народните представители по време на визитата им в Света гора.
 

"След като се провалиха многобройните опити за дестабилизация на държавата, организирани от ГЕРБ провокатори, не се посвениха да политизират и осквернят светата територия на Света гора", съобщават от "Атака" в писмо до медиите.

"Двама, т.нар. „протестиращи“, си позволиха да крещят „Оставка“ и да обиждат депутати от 42-рото Народно събрание още при пристигането на делегацията на пристанището в Атон, на което свято място, векове наред пристигащите се прекръстват и целуват земята. Те бяха укротени от възмутените поклонници, намиращи се наблизо.
За втори път стотици поклонници от всички православни страни и светогорски монаси бяха изумени от крясъците на същите лица при пътуването на кораба около атонските брегове. Този път провокаторите отидоха още по-далеч като обсипаха с обиди и закани за саморазправа депутати и други длъжностни лица и правеха всичко възможно да предизвикат народните представители.

Органите по сигурността на гръцката държава реагираха незабавно като задържаха провокаторите за обяснение в полицейския участък в гр. Уранополи.

По информация от българското консулство в Солун вече е образувана преписка и провокаторите са били освободени, след като са били разпитани за извършеното.

По повод на тези два инцидента в българските медии се правят изключително тенденциозни и манипулативни интерпретации, без да е проучен случаят, без да са събрани необходимите данни за случилото се и без да се вземе мнението на засегнатите народни представители.

Особено показателен в това отношение е и излъченият репортаж на 28 октомври в сутрешния блок на bTV.

Настояваме българските медии да отразяват обективно, а не едностранчиво инцидента, инспириран от ГЕРБ, чиито депутати за пореден път се опитват да изкривят истината за станалото", съобщават още от "Атака".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 65| 8615 |29.10.2013 Дукова от ГЕРБ към Мая Манолова: Намалете си мъжките хормони . 9| 5784 |29.10.2013 ГЕРБ застава твърдо зад Комисията по досиетата . 70| 5348 |25.10.2013 ГЕРБ: Оставка и предсрочни избори! . 57| 5846 |25.10.2013 ГЕРБ дава рамо на студентската окупация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads