Реклама / Ads
23| 4594 |02.05.2008 НОВИНИ

И „Атака” напира да стане член на ЕНП

.
Българската партия "Атака" се стреми към членство в Европейската народна партия (ЕНП) в близко бъдеще. Това изненадващо е заявил лидерът й Волен Сидеров пред медиите в Малта.
 

Сидеров заедно с евродепутата Слави Бинев е на посещение в средиземноморската държава по покана на управляващата националистическата партия.

„Атака" е смятана за крайно дясна партия, но лидерът й твърди, че тя е по-скоро дясноцентристка. "Чувстваме се по-близки до ЕНП. Нашите идеи и виждания клонят към центъра. Искаме да се прекрати корупцията в обществената система в страната ни, но хората , които искат да останат на власт, правят всичко възможно да ни очернят", обяви още Сидеров. Той уточнява, че "Атака" още не е кандидатствала за членство в ЕНП, защото първо иска да докаже, че отговаря на изискванията и да избегне молбата й за членство да бъде отхвърлена. Според Сидеров партията му се нуждае от помощта на ЕС, за да изчисти името си. "Нашият принос в ЕС помага на другите членове да придобият по-ясна представа за нас и за какво се борим", казва още той пред в. „Times of Malta".

siderov-binev.jpg Изданието посочва, че партията е смятана за противник на етническите малцинства, но лидерът й твърди, че тя е за равенство. "Всички българи трябва да бъдат третирани еднакво, да бъдат съдени по същия начин и да имат еднакви права и задължения, независимо към каква етническа група принадлежат. Например българските цигани не си плащат електричеството, нито данъците. Ние смятаме, че правилата и законите трябва да бъдат еднакви за всички. Не може да има групи от хора, които не дават абсолютно никакъв принос на обществото, а само вземат, вземат, вземат. Ние сме за интеграция, но всички трябва да направят усилие", обяснява Волен Сидеров. Според него трябва да бъде задължително за всички деца да ходят на училище и ако е необходимо, родителите да бъдат заставени да изпращат децата си на училище. „Докато повечето европейски страни вече са се справили с подобни проблеми, България все още не е", смята той.

"Атака" бе създадена през 2005 г., два месеца преди парламентарните избори в България и спечели 21 места в парламента. Сега тя се надява на по-добро представяне на вота през 2009 г. За разлика от българското правителство партията е против членство на Турция в ЕС. "Не смятаме, че Турция отговаря на условията да бъде приета в ЕС. Това е ислямска държава, културата й е различна и географски погледнато не е страна от Европа. Ако Турция влезе в ЕС, защо тогава да не бъдат приети Ирак, Иран, Сирия и Русия", заключава Волен Сидеров.

Припомняме, че вече пет български партии са членки на ЕНП - СДС, ДСБ, Демократическата партия и БЗНС-НС и отскоро ГЕРБ. А тримата депутати от "Атака" в Европарламента се смятат за независими, въпреки че се част от крайнодясната група „Идентичност, традиции и суверенитет".  

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4928 |22.04.2008 Познай какво ще стане на закуска . 5| 5135 |01.03.2008 Бил Клинтън напуска Хилъри, ако тя не стане президент . 2| 4727 |25.02.2008 Борисов обеща София да стане град-мечта до 2011-а . 0| 5449 |08.02.2008 "Финсметалс холдинг" може да стане собственик на 75% на "Кремиковци"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads