Реклама / Ads

4| 4985 |27.11.2014 НОВИНИ

Атака: Ньойският диктат-чудовищно отмъщение на великите сили

.
"Атака" излезе с декларация по повод 95 г. от подписването на Ньойския мирен договор, когото те наричат "ньойски диктат". В нея се казва, че на този ден високомерните, т.нар. велики сили, опиянени от победата си в Първата световна война и забравили за прокламираните от тях принципи за справедлив мир, без анексии и репарации, унижават победена България, налагайки й невиждано и чудовищно отмъщение и наказание.

Отнемат от територията ни изконни български земи. Националистите припомнят, че Западните покрайнини (Царибродско, Босилеградско,  и редица села в Кулско, Трънско, Кюстендилско и половин Струмишка околия) са предадени на Сърбия. Западна Тракия от Места до Марица е предоставена под управлението на Съглашението, а впоследствие е предоставена на Гърция. Губим излазът на Бяло море, отнета ни е Южна Добруджа, която е дадена на Румъния. България губи от своята територия повече от 11 хил. кв. км.

"Нови стотици хиляди българи са откъснати от родината си и са оставени на произвола на съдбата в окупираните територии. Тези българи са подложени на тотална асимилационна политика, насилие и геноцид", се казва още в декларацията на "Атака" и се допълва, че пред погледа на европейските „миротворци" хиляди българи са избивани, измъчвани, вкарвани в лагери и затвори само заради българската си идентичност.

Огромни са също така и икономическите санкции и военни ограничения спрямо България. Наказателна акция, наречена „Ньойски мирен договор" коментира френският министър-председател Клемансо, като казва: „На варварския войнствен български народ не бива да е позволено повече да бъде заплаха за региона". Разбираем е страхът на „великите сили" от България, която разби великите им армии по всички бойни полета - Дойран, Тутракан, Добрич и т.н.,  позволили си да стъпят на свещената българска земя.

От "Атака" заявяват, че Клемансо и неговите съучастници трябва да бъдат осъдени от историята, а техните наследници да се извинят на България с всички произхождащи от това последствия. "Имайки предвид променената международна ситуация и това, че нито Сърбия, нито бившата югославска република Македония са признати за правоприемници на Югославия, призоваваме българското правителство да предприеме всички необходими международно-правни действия за възстановяване на историческата справедливост", подчертават националистите.

Също така "Атака" декларират, че ще се борят за възстановяването на тази справедливост без да ги интересува мнението на т.н. „велики демокрации".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 14| 4349 |21.10.2014 Атака: Знамето на ЕС е незаконно . 35| 4984 |03.12.2013 Атака: Да се спрат държавните пари за БНТ . 56| 4724 |23.07.2013 Атака: Застрашиха живота на Волен Сидеров . 59| 6648 |21.05.2011 Атака: Провокатори фундаменталисти подтикнаха сбиването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ