Реклама / Ads
59| 7203 |21.05.2011 НОВИНИ

Атака: Провокатори фундаменталисти подтикнаха сбиването

.
По време на законен митинг на АТАКА ислямски фанатици направиха провокация пред джамията „Баня Баши“ в София. Те раниха депутатката от АТАКА Деница Гаджева, която бе закарана в Пирогов с травми на главата. В петък мирният протест на патриотите срещу воя на имама от джамията Баня Баши, проведен с разрешение от общината, се превърна в кърваво меле, провокирано от ислямистите.
 

Това сочи позицията на политическа партия "Атака" за инцидента пред джамия "Баня Башъ" в София.

Ето какво гласи текстът:

Поредният протест на АТАКА срещу воя на имама в София бе окървавен вчера от озверели ислямисти. Това стана с благосклонното бездействие на полицаите от СДВР и столичното Пето РПУ. Вместо да охраняват мирния митинг на националистите, униформените пак проявиха двойни стандарти и оставиха мюсюлманите да вилнеят.

Депутатът от АТАКА Деница Гаджева е с потрошена челюст и 5 шева, след като бе нацелена с камък, запратен от ръката на ислямист. Окървавена, тя бе откарана по спешност в "Пирогов". Вместо екстремистът да бъде задържан, в ареста на Пето РПУ с белезници се озоваха двама привърженици на националистите. Арестувани бяха патриотите Георги Козаров и Радослав Денчев. И двамата са ранени - единият с травми на ухото, другият със счупен нос. Провокаторите фундаменталисти, които предизвикаха сбиването, демонстративно бяха освободени от ченгетата. За тази своя мекушавост полицаите бяха аплодирани от фанатизираната тълпа мюсюлмани. Така МВР за пореден път доказа, че изпълнява политически поръчки за очернянето на АТАКА, вместо да брани българските граждани.

Последният път такава репресия бе употребена на 30 юли 2008 г., когато по заповед на тогавашния МВР шеф Михаил Миков бяха пребити евродепутатът Димитър Стоянов и петима симпатизанти на партията от Габрово.

В петък мирният протест на патриотите срещу воя на имама от джамията Баня Баши, проведен с разрешение от общината, се превърна в кърваво меле, провокирано от ислямистите. Абсурдното е, че всеки петък същите мюсюлмани, които вчера нападнаха протестиращите атакисти, опъват черджетата си, за да се кланят на аллах и така блокират целия тротоар пред джамията, за да демонстрират верския си фанатизъм с обедна молитва в центъра на европейска София.

Преди саморазправата на мюсюлмани с българи, която е прецедент в новата история на Отечеството от турското робство насам, митингът срещу воя на мюезина привлече стотици граждани. Те застанаха под знамената на АТАКА, като подкрепиха в стремежа й да спре воя от мощната уредба на минарето. Преди кървавата саморазправа мирният протест беше прекъсван на няколко пъти от агресивните ислямисти. За тях патриотите разполагаха с данни, че предварително са се заканили да "стане страшно", ако АТАКА проведе митинга си пред Баня Баши, обявен още в четвъртък пред медиите. За заканите своевременно бе уведомено МВР, но въпреки това полицията не взе нужните мерки.

Заплахата се оказа съвсем реална, когато точно в 13,05 ч. вчера туmба мюсюлмани под воя на имама скочиха срещу протеста на националистите с камъни (изкъртени от самата джамия), тръби, лопати и колове. Предварителното запасяване с такива предмети от страна на мюсюлманите още един път потвърждава тезата, че те са се подготвили за масовия бой. С призиви "Тук е България" националистите обаче отблъснаха атаката, при която десетки симпатизанти на АТАКА отнесоха рани, въпреки охраняващите полицаи. Тук лъсна пълната неспособност, умишлена или не, на полицаите да се справят с озверелите мюсюлмани. Като капак полицейският кордон, командван от шефа на звено в СДВР - главен инспектор Димитър Кикьов, изблъска и арестува трима привърженици на АТАКА, след което ги отведе към патрулките, с които беше ограден районът около джамията. Така вместо провокаторите, МВР би и арестува протестиращите националисти, което взриви надеволството на стотици минувачи, станали неволни свидетели на издевателството.

Несправедливото задържане на атакистите провокира Волен Сидеров и евродепутата Димитър Стоянов, заедно с народните представители Борислав Стоянов, Венцислав Лаков, Десислав Чуколов и Деница Гаджева да поискат обяснение от полицаите с лампази. "Защо арестувате протестиращите от АТАКА, а провокаторите стоят и продължават да беснеят"? С тези думи Волен Сидеров потърси сметка от командващия акцията гл. инспектор Димитър Кикьов, но отговор нямаше. "Кой заповяда тази репресия над АТАКА?", извика Сидеров към стреснатото ченге. Пълно мълчание. "Вие еничарски корпус ли сте, за да биете български патриоти, а да гледате безучастно агресията на мюсюлманите", възмути се лидерът на АТАКА пред медиите, подкрепен с хиляди викове "Атака-България" и "Долу ДПС".

Преди това лидерът на патриотите се опита да разбере кой командва униформените, но нито един полицай не посочи началника си.

Докато Сидеров отправяше своите въпроси към МВР чрез журналистите, гл. инспектор Кикьов бе привикан на инструктаж от заместника на имама, но лидерът на патриотите, покачен на импровизирана трибуна видя срамния акт и го оповести от мегафона и така разтури седянката.

Именно в този миг се стигна до нечувания акт на агресия - български депутат да бъде ранен от камък на разбеснял се ислямист. Докато Сидеров обясняваше на репортерите как се стигна до невижданата мюсюлманска агресия, Деница Гаджева беше уцелена в брадата и окървавена се появи пред телевизонните камери. "Кой е ислямистът, ударил с камък Деница Гаджева? Кикьов, защо стоиш със скръстени ръце, арестувай го", призова Сидеров. Въпреки очевадната несправедливост, въпреки битите националисти, въпреки окървавения народен представител от АТАКА - нито един мюсюлманин не напусна мелето с белезници!

Междувременно ченгетата натикаха двамата арестувани атакисти в патрулка с регистрационен № СА 6917. Заради безобразието и полицейския произвол симпатизантите на АТАКА препречиха пътя на служебния опел на МВР, подкрепени от очевидците на кървавата сцена столичани. Тук на помощ обаче дойдоха тежко въоръжени служители на отряда за борба с безредиците, които ритаха и бутаха протестиращите, за да може в крайна сметка несправедливо задържаните патриоти да бъдат отведени в ареста на Пето РПУ.
След кулминацията на ексцесията пенсионер гласно изрази възмущението си от мюсюлманската гавра. "На това място, дето днес е джамията, през 17 в. се е извисявал православният храм "Свети Йоан Кръстител" - разрушен от турците, за да си вдигнат минаре. Ние помним!", разгневи се възрастният столичанин.

Освен депутата на АТАКА Деница Гаджева, която беше ранена с камък в главата при мелето над протестиращите пред джамията патриоти, други шестима симпатизанти на Волен Сидеров вчера бяха прегледани в "Пирогов". За това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Една част от пострадалите са били с повърхностни рани и са били освободени за домашно лечение. В неврохирургическата клиника е бил оставен под лекарско наблюдение 45-годишният А.Г., който получил сътресение на мозъка от ударите на разбеснелите се мюсюлмани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5304 |15.03.2011 Атака: България се намира под бурна турска инвазия . 25| 4924 |15.03.2011 Сините в атака: ГЕРБ печелят от високите цени на горивата . 107| 7181 |03.03.2011 Атака: Националистите да управляват! . 4| 5711 |28.06.2007 АТАКА: ГЕРБ на път да провали общия фронт срещу Доган за местния вот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads