Реклама / Ads
18| 4485 |18.10.2014 НОВИНИ

"Атака" сяда срещу ГЕРБ за поредните консултации

.
Спечелилата най-много гласове на предсрочните парламентарни избори миналия месец парти ГЕРБ продължава и днес консултациите за съставяне на коалиционно правителство с другите парламентарно представени партии.
 
На масата за преговори срещу партията на Бойко Борисов сядат представители на "Атака". Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска прозрачност и медиите да бъдат допуснати по време на преговорите, които да се предават на живо.

Цецка Цачева от преговорния екип на ГЕРБ обаче заяви, че срещите до момента протичат при еднакви правила и ако Сидеров иска присъствие на журналисти, от ГЕРБ ще преосмислят дали да разговарят с "Атака".

"Без камери аз в задкулисие не мога да вляза, особено с партия като ГЕРБ, която е доказала много пъти, че едно говори, друго върши", каза лидерът на "Атака", цитиран от БГНЕС и добави, че не вярва на стенограми.

Точно заради липсата на пряко излъчване той напусна и консултациите между политическите лидери при президента Росен Плевнелиев преди дни.

Досега преговорите с БСП, ДПС, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и ББЦ преминаха без камери и микрофони. Ако днес има среща между ГЕРБ и "Атака", тя ще започне в 13.00 ч. в зала "Запад" на Народното събрание. Междувременно от ГЕРБ обявиха, че се надяват консултациите тази седмица да приключат успешно.

"Надявам се тази седмица да приключи успешно и всички, които участват в консултациите за съставяне на правителството, да осъзнаят, че това не е нещо страшно.

Мисля, че тази седмица може да даде началото на една много добра практика в българската политика - практиката да се говори открито, честно, толерантно с политическите партньори и опоненти, да си казваме истината, без да се нараняваме и да търсим политическите решения, преди да уреждаме кадровите позиции", това заяви пред БНТ Румяна Бъчварова от ГЕРБ, цитирана от Дарик Нюз.

Тя подчерта, че преговорният екип на ГЕРБ работи точно за това и изрази надежда, че след приключването на разговорите българската политика ще бъде малко по-различна. Румяна Бъчварова посочи, че ГЕРБ е най-голямата партия и ако състави правителство, тя ще наложи своята дясноцентристка политика.

"За съжаление новите избори остават крайният и най-неприемлив вариант, но когато искаш да правиш политика по нов начин, следвайки принципи, следвайки откритост и честност, не можеш да приемеш компромис", каза тя и допълни, че този вариант все още съществува и е по-добър, отколкото задкулисието, в което живяхме и искахме да избягаме от него.

Бъчварова беше категорична, че от ГЕРБ не извиват ръцете на никого и от никого не очакват непреодолими компромиси, а се стремят към съставяне на стабилно правителство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4694 |17.10.2014 ГЕРБ преговарят с ББЦ-3 жени с 4-ма мъже . 15| 4820 |17.10.2014 ББЦ били за разумни компромиси с ГЕРБ . 11| 4471 |17.10.2014 Каракачанов: Не искаме министри, ще подкрепим премиер на ГЕРБ . 10| 4647 |17.10.2014 Въртяха на шиш В. Симеонов за думата "коалиция" с ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads