Реклама / Ads
7| 5813 |13.08.2008 НОВИНИ

"Атака" срещу МВР-министъра: Защо полицаи бият евродепутати?

.
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и други негови съпартийци протестираха днес пред 3 РПУ, където премиерът Сергей Станишев и вътрешният министър Михаил Миков бяха на посещение.
 
Те развяха плакати с надписи "Миков, кога ще уволниш биячите от МВР" и "Станишев, знае ли ПЕС, че биеш евродепутати?". По това време Станишев и Миков, придружавани от директора на Столичната полиция Николай Янев, инспектираха условията за работа на дознателите и оперативния състав, както и условията за прием и обслужване на граждани.

След като премиерът и министърът на вътрешните работи излязоха от сградата, те разговаряха с лидера на "Атака" Волен Сидеров и с евродепутата Слави Бинев. „Пребихте внука на най-големия български дисидент, с това ли се гордеете?“, попита Сидеров. В края на юли Димитър Стоянов беше задържан, защото, според МВР, попречил на полицейска проверка. Тогава симпатизанти на "Атака" опитаха да стигнат до РПУ-то, където беше настанен Стоянов, и се стигна до физическа разправа между тях и полицаи. Коментирайки случая, Сидеров каза, че тогава Димитър Стоянов е получил 34 наранявания по тялото, като категорично отрече членове на неговата партия да са заплашвали полицаите.

Вътрешният министър обясни вчера, че в хода на извършената проверка са констатирани определени нередности и материалите са предадени на прокуратурата. Инспекторатът е приключил своето разследване по случая и е изпратил писмо до "Атака" със становището си. „Ако има полицейско насилие, наказани ще има, но нека първо да се произнесе прокуратурата“, допълни още Миков.

Сидеров отрече да е получавал писмо и посочи, че всеки ден звъни в МВР, за да пита за резултатите от тази проверка. Той обяви, че през последните 50 години не е бит евродепутат и това е прецедент в историята на европарламента. В отговор на думите му премиерът Станишев пък каза, че българските евродепутати също трябва да спазват реда и закона, както и да не заплашват полицаите. Министър председателят бе категоричен, че МВР няма за какво да се извинява на Атака, преди да има съдебно решение по случая.

Премиерът коментира появата на представителите на "Атака" пред столичното Трето РПУ с думите "иска да влезе в медиите, очевидно, което е основна дейност на политическа партия "Атака".  Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 14832 |12.08.2008 Уволняват висши полицаи в Хасково . 9| 4889 |12.08.2008 Медведев реши да приключи военната операция срещу Грузия . 4| 6305 |31.07.2008 Етнически крамоли поставят на карта идилията ГЕРБ-"Атака" в Бургас . 30| 4753 |19.07.2008 SMS изправя Станишев срещу Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads