Реклама / Ads
13| 5649 |05.11.2012 НОВИНИ

Атака зове: Бойкот на ДПС

.
Волен Сидеров
В. Сидеров настоява КС да обяви ДПС за противоконституционна партия; ще събира подписи.
 

Парламентарната група на "Атака" започна събирането на подписи в Народното събрание за подписка, която да бъде внесена в Конституционния съд за обявяване на ДПС в противоконституционност. Поводът е изказването на Ахмед Доган в Кърджали, с което той определя Балканската война като възродителен процес, съобщава БНР. Волен Сидеров настоя за пълен медиен бойкот на ДПС. "Атака" ще сезира КС, а в сряда ще се обърне към независимите депутати, ГЕРБ и другите парламентарни групи. Очаква се да бъде изпратено и писмо към президента и омбудсмана, които могат да сезират КС.

Партия "Атака" ще внесе и проекти за декларация, с която в парламента да бъде осъдено изявлението на Ахмед Доган: Сега се вижда ясно, че ДПС не само е партия на етническа и верска основа, но и осъществява антидържавна дейност. С изявлението си, че Балканската война е "война за етническо прочистване и други форми, които ние по-късно определихме като различни вариации на възродителния процес". С това изявление Ахмед Доган показва, че освобождението на България фактически от господството, робството на Османската империя, за него не е нещо положително. Напротив, той изразява гледната точка на Османската държава и по-късно турската. Днес турската държава, която по абсолютно неоспорими белези, води неоосманистка политика.
 

Волен Сидеров призова президента, премиера и председателя на Народното събрание да вземат незабавно отношение по изказването на Доган.

От ВМРО също смятат, че Ахмед Доган няма място в парламента. Причините според тях са, че той си позволил да сравни Балканската война с етническо прочистване и да отрече освободителната й роля. От партията припомнят, че България участва в Балканската война, за да освободи останалите под турско робство 1,5 млн. българи в Македония и Тракия. Ролята си на лобист на Турция Доган доказа за пореден път и с изказването си против ядрената енергетика в България. Според ВМРО целта на Доган е България да бъде енергийно зависима от Турция.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 8983 |21.10.2012 ДПС бойкотира празника 100 години свобода на Кърджали . 36| 6036 |12.10.2012 Костов зове: Не на СРС-та за политически злоупотреби . 18| 5597 |09.10.2012 СДС призова: Бойкот на референдума! . 17| 7376 |14.09.2012 ВМРО и "Атака" заедно за изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads