Реклама / Ads
32| 5874 |20.07.2011 НОВИНИ

Атакуват офиси на ДПС в Пловдив

.
Източник: източник
Три атентата за една нощ са били извършени в Пловдив. Неизвестни извършители са атакували снощи два партийни офиса – на общинското и на областното ръководство на ДПС в града под тепетата и един клуб на движението в кв. "Столипиново".
 

Офисите, които са на бул. “Цар Борис ІІІ Обединител” 75 и 155, осъмнали с изпотрошени стъкла, без да липсва от тях нищо. Това накара депутатът от региона Тунджай Наимов да предположи, че целта на вандалите не е била обир.

Клубът в “Столипиново” пък бил подпален. Пожарът избухнал около 2.30 ч. през нощта. Две противопожарни коли със седем пожарникари са гасили огъня, той бил потушен след почти час борба. По първоначални данни пожарът е бил причинен от късо съединение, обясниха от полицията. Унищожени са 120 кв. метра покривна конструкция и е повредена тапицерията на 25 стола.

От ДПС-Пловдив обаче окачествиха атаките като провокация и припомниха, че това не се случва за първи път. Че атентатите са насочени срещу партията се потвърждава и от намерени на място бележки, които съдържат заплаха срещу движението и негови представители.

“Настояваме този път органите на реда да предприемат всички необходими действия за бъдат разкрити поръчителите и директните извършители на тези деяния, за да не хвърлят сянка на съмнение за двойни стандарти и да бъдат пресечени всякакви опити за повлияване на политическите процеси и гарантиране на гражданските права и сигурност. В противен случай ще се наложи неумолимата ни оценка, че в тези случаи МВР на практика толерира с бездействието си вандалски актове срещу офисите ДПС”, се казва в декларацията.

Вчера – само ден преди излизането на доклада на Европейската комисия за правосъдието и сигурността в България, в центъра на София избухнаха два взрива – пред партийната централа на РЗС и клуб на ДСБ в столичния квартал „Илинден“. И двете партии вече бяха обявили, че ще подкрепят вота на недоверие срещу правителството на ГЕРБ за провал тъкмо в сферата на сигурността.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 5432 |19.07.2011 Гръмнаха офиси на РЗС и ДСБ . 2| 5147 |15.07.2011 Наемници атакуват гребната база край Пловдив . 1| 5554 |13.07.2011 Делото "Белнейски" стигна до Апелативния съд в Пловдив . 14| 5223 |12.07.2011 Връщането на панаира е победа за Пловдив, отсече Гергов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads