Реклама / Ads
0| 4499 |23.04.2016 НОВИНИ

Атакуват рекорд на Гинес на варненския плаж

.
Източник: Организаторите
С изграждане на най-голямата ДНК верига, съставена от хора, днес на Южния плаж във Варна ще бъде направен опит за подобряване на световния рекорд. Събитието започва от 12 ч. с участието на музикантите от Ice Cream, Искрен Тончев – Искрата, Траян Костов, Христина Христова и танцовия ансамбъл на варненския Медицински университет.
 

Организатор на събитието е Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов"- Варна, а участие могат да вземат всички желаещи жители и гости на морската столица. "Бъди част от бъдещето" е мотото на грандиозното събитие, с което организаторите искат да обединят младите хора, които с енергията си могат да създадат заедно нещо мащабно – бъдещето.

Сегашният рекорд принадлежи на Турция, като веригата е образувана от 3034 души в Анкара през 2013 година. Очаква се на плажа във Варна на 23 април да се подредят повече от 4000 души, образувайки формата на двойноверижната структура. Българската идентичност и отличителни черти ще бъдат изразени чрез трикольора, който ще се преплете във водородните връзки, които свързват двете вериги – най-здравите в природата!

Желаещите да станат част от бъдещето, участвайки в опит за подобряване на световен рекорд на Гинес, могат да следят актуална информация за събитието в официалния сайт на Медицински университет – Варна: www.mu-varna.bg, както и на официалната Facebook страница: www.facebook.com/Guinness.in.Varna

Дезоксирибонуклеиновата киселина (ДНК) е нуклеинова киселина, която носи генетичните инструкции за биологическото развитие на всички клетъчни форми на живот. Основната функция на молекулата на ДНК е дълготрайно съхранение на информация. ДНК често е сравнявана с програма или рецепта, тъй като съдържа инструкциите, необходими за конструиране на останалите клетъчни компоненти като белтъци и молекули на РНК.
 

Организаторите обещават много забавления, музика и над 100 предметни награди, които ще се разиграят в томбола.

Във връзка с организацията на рекорда днес от 11 до 16 ч. ще бъде затруднен достъпът на автомобили в района на Морска гара и на бул. „Приморски“ в отсечката от кръговото кръстовище на пл. „Славейков“ до кръстовището с ул. „Михаил Колони“.

Прочетете това, ако искате да станете част от рекорда:

- Влизането на участниците в зоната за поставяне на рекорда ще започне в 12.00 часа през 6 терминала.

- С оглед на безопасността и спокойствието на присъстващите,  служители на реда ще проверяват всеки един участник на пропускателните пунктове. Организационният екип апелира към участниците да не държат метални предмети като ключове, запалки и други в ръцете си с цел по-бързото пропускане на територията на събитието.

- Участници с обемисти чанти и куфари няма да бъдат допускани на територията на събитието.

- При влизане през един от входните терминали всеки участник ще получи гривна с посочена буква на един от осемте сегмента (A, B, C, D, E, F, G, H), които ще бъдат част от ДНК веригата, както и индивидуален номер. Тази гривна ще насочи участниците към съответния пункт, където всеки ще получи допълнителни инструкции от отговорниците на секторите.

- Всеки участник, който бъде пропуснат и заеме своята позиция във веригата, ще получи от отговорниците на сегмента тениска и шапка с определен цвят.

- Участник, който желае да напусне предварително територията на събитието, трябва да предаде своите тениска и шапка на отговорника на сегмента и гривна на изхода на терминалите.

- Персоналната гривна дава възможност на всеки притежател да участва в томбола и  да спечели предметна награда. Томболата ще бъде изтеглена след поставяне на рекорда на Гинес. Всеки участва със своя уникален идентификационен номер, посочен на гривната.

- Забранено е внасянето на остри, стъклени, метални и режещи предмети, които могат да представляват заплаха за безопасността на участниците в рекорда. Забранено е внасянето на стъклени бутилки.

- Не се допускат в близост до и на мястото на провеждане на събитието лица, носещи оръжие, взривни вещества, огнеопасни и задимяващи средства и други общоопасни вещества, наркотични и/или други упойващи вещества.

- Не се допускат лица във видимо нетрезво състояние и/или под влиянието на наркотични и упойващи вещества. Забранено е внасянето и употребата на алкохол и тютюневи продукти. Забранено е паленето на огън.

- Контролно-пропускателните пунктове ще бъдат затворени при достигане на максималния брой участници – 4000 души.

- Лица под 12-годишна възраст няма да бъдат допускани на събитието без придружител.

- На вниманието на гостите на Варна, които ще пътуват от други градове за събитието: Влизането във Варна от посока автомагистрала „Черно море“ е затруднено поради ремонтни дейности на Аспаруховия мост. Организаторите препоръчват използването на алтернативен маршрут.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4312 |13.04.2016 Край на склерозата! Атакуват я с препарата Т20К . 6| 4200 |17.03.2016 Държавен служител кандидат за Гинес с 4 уволнения за един и същи пост . 0| 4304 |14.03.2016 Културни работници атакуват НС заради скандална поправка в закона . 3| 4983 |20.02.2016 Проф. Спасов: Атакуват еколози за строеж на защитени места

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads