Реклама / Ads
5| 5362 |01.02.2014 НОВИНИ

Атанас Мерджанов: Изгубихме време в излишни препирни вместо да се готвим за евроизборите

.
Емоциите надделяха категорично над прагматизма и над полезното, което трябваше да се случи в полето на българската левица. Вместо това ние загубихме месец и половина в излишни препирни. Те ни отдалечиха от европейската проблематика и същностните въпроси по една кампания за европейски избори. Това заяви в ефира на Дарик радио зам. - председателят на ПГ на КБ Атанас Мерджанов.
 

Той каза, че би му било много интересно как би реагирал Румен Петков на мястото на Сергей Станишев или на зам.-председателя на партията по организационните въпроси. Според него тази странна препирня е отвратителна както за повечето от социалистите, така и за обществото. "Аз, както и много мои колеги съжаляваме. Сигурен съм, че и г-н Първанов и г-н Петков също съжаляват", заяви Мерджанов.

На въпроса дали участниците в АБВ ще бъдат изключени от БСП, той обясни, че в хода на дискусията на НС на БСП ще бъдат изложени предложенията и аргументите, както на Изпълнителното бюро, така и на членовете на Пленума. По негово мнение най-вероятното решение е снемане на политическото доверие и отстраняване от определени управленски и политически функции.
Има красноречиви доказателства, че изпълняваме предизборните си ангажименти

Помолен да коментира аргументите на представителите на АБВ, че правителството не изпълнява поетите си ангажименти за Белене, за плоския данък, за тютюнопушенето, Мерджанов заяви, че тези твърдения са пресилени и неверни. "Те са опитни политици и все още партийци и добре си дават сметка, че за 5-6 месеца от дейността на едно правителство, което се подкрепя от 2 политически партии, е невъзможно да се реализират всички предизборни обещания", категоричен бе той. По думите му не бива с лекота да бъде слаган знакът за неизпълнени ангажименти. Той подчерта, че за тези няколко месеца правителството на Пламен Орешарски е свършило много повече в социалната област от това на ГЕРБ за 4 години. "Ако това не е красноречиво доказателство за изпълнение на социални ангажименти, дълбоко се разминаваме", каза още зам.-председателят на ПГ на КБ.

На въпрос как ще бъдат смятани евродепутатите на АБВ, като гласове "за" или "против" правителството, Мерджанов отговори, че трябва първо да се види дали ще има такива. "Пред АБВ тепърва ще се появят проблеми от организационно естество, като регистрация. Едва когато са налице резултатите, може да се търсят някакви корелации за общи действия и припознаване", коментира Мерджанов.

По думите му има резон да се твърди, че броят на депутатите от евроизборите ще бъде знак и за доверие към правителството и мнозинството, което го подкрепя. Според него трябва да се търси преди всичко разграничение и изводи в твърденията на представители на АБВ, до колко те подкрепят правителството. "От една страна те са недоволни, че не се изпълняват предизборни ангажименти, от друга казват, че подкрепят правителството. Този дуализъм в твърденията е неразбираем. Според него колкото по-бързо бъде изчистена тази фразеология, толкова по-добре би било за техните избиратели. "По-важен въпрос е БСП, със своите организационни и политически възможности, да проведе една смислена изборна кампания, която да доведе до максимален брой подкрепа за политиката й", заключи Атанас Мерджанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5404 |11.01.2014 Десислава Атанасова: БСП е пред разпад . 15| 5919 |06.01.2014 Ген. Атанасов: Проблем е тежката корумпирана съдебна система! . 12| 6012 |26.12.2013 Солидарност като червена лампа свети за Атанасова . 16| 6186 |19.12.2013 Мъжът на Атанасова ремонтирал училището на Веско Маринов в Полски Тръмбеш

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads