Реклама / Ads
4| 5386 |27.09.2014 НОВИНИ

Атанас Мерджанов: Няма да допуснем злоупотреба с народни пари

.
Атанас Мерджанов
Никога досега не сме имали служебно правителство, което толкова силно да желаее да вземе заем. Първо беше президентът, който се опита да се възползва от сложната политическа ситуация, за да се сдобие с празен чек, който назначеният от него кабинет да попълни по самоусмотрение. Сега правителството представя законопроект, предвиждащ нов заем от 2 млрд. лева. Това каза Атанас Мерджанов от БСП-Лява България пред симпатизанти.
 

Междувременно Бойко Борисов не спря да повтаря, че страната е в колапс, че ще има нужда от милиардни заеми, дори викаше на помощ и Международния валутен фонд. Същото твърдеше и преди два месеца, когато заедно с ДПС, се опитаха да прокарат през парламента същата тази актуализация, която Близнашки предлага днес. С какво право кабинет на служба за два месеца ще задължи целия български народ за десетилетия напред? За къде е това бързане? Сериозно ли е да предоставиш проект на бюджет сутринта и по обед да искаш съгласие за него? И това докато правителството не спира да харчи. Само през септември различни ведомства са получили извънредни субсидии за над 100 милиона лева. Държавният резерв е на рекордно високо ниво, а и бюджетът на президентството беше сериозно захранен. Всичко това допринася за тежки съмнения по отношения на готвения проект и поставянето му за обсъждане само седмица преди изборите. Нищо не е ясно около тази актуализация, освен че става дума за много пари и свръхдефицит. Депутатите от БСП се противопставихме на ГЕРБ и ДПС в предишното Народно съблрание. Ще се противопоставим и в следващото, защото ние няма да допуснем злоупотреба с парите на народа. Ако от актуализация има нужда, то трябва да бъда направена от легитимно избрано правителство, с предварително заявена политическа цел и което да носи отговорност за нея, заяви още Мержанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5459 |27.09.2014 Бивш затворник се самоуби в Пловдив от отчаяние, че няма работа . 0| 4685 |26.09.2014 Няма хакерска атака към сайтовете на ДАНС и МВР . 12| 4781 |26.09.2014 Има дупки по пътищата, без актуализация на бюджета няма да се мине . 19| 5036 |25.09.2014 Ц. Цветанов: На никаква цена няма да правим коалиция с БСП и ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads