Реклама / Ads
11| 4836 |20.01.2015 НОВИНИ

Атанас Мерджанов: Премиерът да се захване с бежанците

.
Атанас Мерджанов
„В края на миналата седмица с декларация на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ заявихме нашата сериозна загриженост по възможностите и справянето на държавата с бежанския поток. Освен проявата на загриженост, ние проявихме и голяма доза конструктивизъм - като направихме и конкретни предложения - всички дейности по координацията на този процес да бъдат поети лично от министър-председателя, както и да бъде създаден специален фонд, в който да се съберат всички средства, които са необходими за посрещане на това тежко предизвикателство.” Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Атанас Мерджанов.
 

Той поясни, че на заседание на МС се очаква да бъде приета многоприоритетната управленска програма на правителството. „Интересно е дали ще бъде заявено сериозно място и ангажимент на правителството в тази насока. Още повече, че е необходима изключителна външнополитическа активност за подпомагане и решаване на този въпрос от страна на вицепремиера Кунева“, допълни Мерджанов.

 

Народният представител подчерта, че предстои и отчитане на тригодишната работа на президента Плевнелиев и неговия екип. „Добре би било той също да се произнесе по този изключително сериозен интерес за националната сигурност на страната“, коментира той. По неговите думи вече има ясно артикулирано напрежение в крайграничните общини, трудности, които посрещат местните власти и същевременно намерението на представители на Държавната агенция за бежанците за изграждане на нови лагери.

 

„Не сме информирани тази агенция да има нов допълнителен финансов и кадрови капацитет. Тези въпроси трябва да получат ясен отговор, за да не се окажем за пореден път изненадани и то неприятно “, предупреди  говорителят на БСП.

 

Атанас Мерджанов съобщи, че БСП замисля провеждането на национален форум-дискусия по проблемите на бежанския поток. Той обясни, че мероприятието най-вероятно ще бъде на територията на една от крайграничните общини – Харманли. „С това ние искаме да допринесем за цялостното решаване на всички проблеми с притока на бежанци и тяхната възможна по-бърза интеграция “, заключи Атанас Мерджанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4739 |20.01.2015 Майката на подсъдимата Атанаска: Мъж уби Алекс . 0| 5124 |19.01.2015 Изправиха убийцата Атанаска пред съда . 33| 4827 |14.01.2015 Мерджанов: ГЕРБ носи най-голяма вина за провала на "Южен поток" . 3| 4086 |14.01.2015 Премиерът: Защитното съоръжение намалява 7 пъти бежанския натиск

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads