Реклама / Ads
0| 10053 |14.07.2015 НОВИНИ

Атанас Русев пред Фрог: Цацаров е един безпомощен човек, действа на принципа този ще го защитим, а този ще го изгорим

.
Атанас Русев
Съвсем очаквано е, че главният прокурор Сотир Цацаров няма да си подаде оставка. Не съм очаквал и друго от него. Той е един безпомощен човек. Това каза пред Фрог нюз Атанас Русев от гражданско движение „Да запазим Корал“. Организацията вчера заяви, че ще се включи в протеста, който е в подкрепа на съдебните реформи и срещу начина, по който се управлява прокуратурата.
 
Това, което имаме в момента, не е нито съдебна власт, нито прокуратура. Държавата ни е разядена от корупция. В същото време няма нито един, който да е вкаран в затвора за това престъпление . Парадоксът е, че престъпниците са навсякъде. Почти цялата власт е изградена от престъпници. И то от корумпирани престъпници. Изградили са си мрежа, в която си действат, крадат си и това е. Навсякъде в държавните институции си имат свои представители, възмути се той.

На въпрос има ли друга форма, чрез която може да се изрази недоволството, той каза: Няма друг начин, който да е културен и интелигентен. Варварският начин е да стане война. Но и до там ще се стигне. В момента пред очите ни се разиграва порнографски театър. На всеки нормален човек му е ясно какво става във всяка една институция. Да не говорим за съда и прокуратурата. И това безумие продължава с години, допълни природозащитникът.

Запитан дали държавата е предприела реални действия срещу незаконното строителство по Черноморието, Атанас Русев обясни: Нищо не се случва, освен едни празни приказки. Последният случай, за който алармирахме, е как общински съветници от ГЕРБ, от община Царево, си строят в забранения период за строителство 14 вилни сгради на обща площ от 2400 кв. м. Строят на брега на морето и никой нищо не им казва. Това се случва в местността „Мечата дупка”. Едва след като се направи предаване за това, спряха да строят. Най-интересното е откъде тези общински съветници в Царево имат милиони, за да инвестират в подобно нещо. Как тези хора, всички със средно образование, станаха изведнъж бизнесмени и откъде натрупаха тези капитали? Как така цялата община и цялата държава ги защитава? Нека да дойде МВР, ДАНС, данъчните и да видят за какво става дума. То не е само тук, на това място. На първа линия, където и да отидете по Черноморието, все ще видите, че е така. Всяко нещо е построено с някаква далавера. А този, който си е построил нещо на първа линия, все се оказва някой - я министър, я бивш министър. Или някой като него.

Русев обясни, че тази вечер точно в 18, 30 часа, когато започва протеста в София, членовете на гражданско движение „Да запазим Корал“ ще се съберат на плажа. Направихме го така, защото много сподвижници са на морето. По средата на плажа ще се съберем, ще си кажем няколко думи за това, което ни събира и така ще го отбележим. За момента около 50 човека са заявили, че ще дойдат. Колкото сме, няма значение, дори и да сме 5 човека. Ние ще си го направим. Всичко ще бъде мирно, тихо. Няма да има никакви ексцесии. Просто искаме да заявим отрито какво мислим за съдебната реформа и за Сотир Цацаров. Премиерът казва, че ще се бори с корупцията. В същото време абсолютно нищо не се прави. Няма реални резултати. Корупцията си е такава, каквато е била винаги, просто в момента се опитват да я потулят. Нищо не се случва. Всеки вика: „Да видим сега какво ще стане”, „Малко да изчакаме”, „То сигурно ще се оправят нещата”. Това е така, защото всички са свързани в тази схема за грабене.

На въпрос защо ще протестират срещу Сотир Цацаров, Русев уточни: Какво е направил Цацаров за времето, в което е бил главен прокурор. Четох няколко доклада за това, какво е извършила прокуратурата през миналите няколко години. Не видях нито един политик или служител на високо ниво да е вкаран в затвора за корупция. А лично аз, като обикновен гражданин, знам за десетки такива случаи. Вероятно МВР, ДАНС и прокуратурата също знаят. Днес Цацаров каза, че прокуратурата е много добре информирана. Щом знае всичко, защо няма никакви резултати за тези огромни кражби, за тази търговия с влияние, за тази корупция?! Няма нито един наказан и нито един в затвора. А те иначе всички са за там. Хората са много наясно кой какви фирми има, с какво се занимава, кои са подставените лица. Тази информация, обаче се използва от прокуратурата за бухалка. Също като с онова прословуто тефтерче. Държавното обвинение действа на принципа -този ще го защитим, този ще го изгорим. Накрая никой не изгаря.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4554 |14.07.2015 Дончев: Преди да правим улици, градинки, трябва да оправим всичко под земята . 0| 4676 |14.07.2015 Атанасова: В мое лице политическа поръчка няма! . 0| 6847 |13.07.2015 Сугарев пред Фрог: Медиите на Пеевски са обслужващи и не са реални . 0| 5198 |13.07.2015 Предложиха Мая Манолова за омбудсман

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads