Реклама / Ads
27| 8649 |12.08.2012 НОВИНИ

Атанас Семов казва Гуд бай на политиката

.
Атанас Семов
Бившият заместник-председател на РЗС Атанас Семов е изоставил напълно политическата дейност и се е отдал изцяло на работата си като главен редактор на Международен журнал по ядрено право.
 

Това съобщава самият той пред klassa.bg. Семов категорично отказва да коментира каквото и да било от днешната политическа обстановка, дори и казуса с референдума за построяване на АЕЦ „Белене“. По неговите думи събраната подписка се експлоатира по некоректен начин, а сериозната тема около „Белене“ е станала обект на профанизация от страна на българските политици.

„Отказах се от партийна работа още преди десет месеца, но официално не съм прекратявал членството си в РЗС“, казва още Семов, който подаде оставка като зам. председател на партията веднага след първия тур на президентските избори на 23 октомври м.г., на който получи съкрушаващ резултат от 1,84%.

Тогава, преди балотажа между Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин, той написа в личния си блог: „Моята позиция не се е променяла нито за миг - аз не мога да подкрепя нито ГЕРБ, нито БСП с ДПС! Твърдя, че РЗС не се е отметнала от позициите си, не е „клекнала пред Борисов“ и никога няма да го направи!“

В момента Атанас Семов категорично отказва да говори по темата РЗС и метаморфозата в поведението на лидера Яне Янев. Юристът заявява, че се е разделил със съпартийците си цивилизовано, без да се кара с никого.
Твърди, че оттеглянето му от политиката не е въпрос на емоция или на разочарование, но че „това, което аз мога да предложа, явно не вълнува никого“. Съжалява, че в предизборната кампания „не е бил допуснат до дебат“ с Плевнелиев и Калфин, или с Кунева, който щял да промени електоралните нагласи.

Атанас Семов припомни основните си послания от предизборната кампания - за опасността от настъпващата демографска катастрофа и нуждата от извеждане на образованието като първостепенен национален приоритет, които обаче не получили нужния отклик сред широката аудитория.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 6762 |23.07.2012 Ген. Атанасов: Борисов и Цветанов се превърнаха в опасност за системата за сигурност . 72| 7266 |19.07.2012 А. Атанасов: Пробити сме; всеки може да прави каквото си иска у нас . 22| 5830 |02.07.2012 Атанасова: Проверката в "Пирогов" не цели да срине имиджа на болницата . 5| 6171 |11.06.2012 Волейболистите взеха виза за Лондон, Стойчев казва днес дали остава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads