Реклама / Ads
4| 6392 |31.07.2015 НОВИНИ

Атанасов: ДПС може да е камъчето, което да обърне коалицията

.
Атанас Атанасов
Вотът за избор на омбудсман беше таен. Алтернативната кандидатура на Константин Пенчев беше издигната от РБ . Ние сме го подкрепили. Всичко ще се използва за забиване на клинове в коалицията. Това каза депутатът от ДСБ Атанас Атанасов по НТВ.
 

Лично аз бях против тайния вот. Не може да избираме гуверньор  на БНБ  явно, а омбусмана  тайно. Ще катастрофирате, разберете, хайде  дръжте се сериозно, а не вашите началници да ни дават команди, обърна се той ядосано към събеседника си в студиото Станислав Иванов от ГЕРБ.

 

 Мая Манолова каза, че се е срещала с Бойко Борисов и той и обещал ГЕРБ да не издигат кандидатура. Тя поиска среща с групата ни и ние отказахме. Това не ми харесва. Ние сме управляваща коалиция. Кой ви инструктира да се държите така!, още веднъж се обърна към Иванов, който не даваше думата на Атанасов.

 

Депутатът обясни още:  Хората в суматохата нищо не разбират. Ние сме категорични, че не сме подкрепили мажоритарния вот, защото никога не сме били за него. Поставяме въпроса за преференциалното  гласуване. Има документи, четете ги. Голяма грешка допускате вие. Не знам защо сте ме поканили . Търсите поводи за забивате клинове. По отношение на референдума искам да кажа, че РБ  никога не е бил за чиста мажоритарна избирателна система. Тя не дава възможност за избори. В един район може да се окаже, че хората на втори тур може да избират между Станишев и Първанов. Ние искаме всеки глас да има своето значение. Иначе всяка партия ще предложи по един кандидат. И  кой определя тези кандидати-пак партиите. И абсолютно убедено гласувахме против. Само по времето на комунизма гласуването беше задължително . Ние събирахме подписи не за тези въпроси, а за преференциалното  гласуване, допълни той.

 

Атанас Атанасов не скри: Ни сме тревожни в РБ  за очевидните моментни коалиции, които се получават между ГЕРБ, ДПС  и Първанов. Изборът на подуправителите на БНБ  е предателство  към хората, които бяха на улицата. Ние се готвим постоянно за избори. Знаем, че тази коалиция е трудна. Бяхме против Бойко Борисов да бъде премиер, но направихме компромис.  Камъчето на коалицията е ДПС . Получават се тематични гласувания. Тя супата ще се насити. По отношение на дисциплината в пленарна зала, аз съм съгласен. Имаме този проблем, признавам го.

 

Колегата му от ГЕРБ Станислав Иванов контрира:  На нашата група Мая Манолова не е станала симпатична. Ние всички бяхме уверени, че никой от нас не е подкрепил  Мая Манолова. Имаме много доводи в това, че тя не може да бъде обществен защитник. Когато подкрепихме подуправителите на БНБ  ние излязохме с ясна позиция. Да сте чули някой да подкрепи с една дума Мая Манолова?! Тя до последно стоеше в зала. И предишният ден стоеше в зала и опорочаваше избора. Няма начин да знаем кой как е гласувал. Никой от нас не е изказал една позитивна дума. Вчера от РБ  във фейсбук  имаше позитивни изказвания за Манолова. И Радан  Кънев го лайкна  това. Ние всички гласувахме за мажоритарното  и електронно гласуване. Ние застанехме зад подписката на хората, макар и  със своите резерви.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4756 |29.07.2015 Ген. Атанасов: Притеснени сме от честата подкрепа на ГЕРБ от ДПС . 0| 4964 |27.07.2015 Термометърът може да мине 40 градуса, пазете се . 0| 6194 |24.07.2015 Ген. Атанасов: ДПС действа по-далновидно от БСП за съдебната реформа . 0| 5148 |24.07.2015 Радан Кънев: РБ може да промени конституцията само с картечница и революция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads