Реклама / Ads
3| 4992 |21.05.2010 НОВИНИ

А. Атанасов: Най-зле са митниците във Варна

.
Атанас Атанасов заяви пред ПРО.БГ, че в България работят няколко контрабандни канала, които са организирани от едно или две места. Според него това е слабо аналитичното звено на ГДБОП и министър Цветанов трябва да си даде сметка за това.
 

„След като не са предвидили риска от контрабанда и не са планирали операции, министърът трябва да вземе мерки и да подобри работата в ГДБОП”, заяви Атанасов.
Най-големият пункт, през който става контрабандата на цигари е Варна, твърди бившият директор на НСС. „Смятам, че

Цветанов няма точна и обективна информация какво се случва във Варна. Нека да си види структурите там, да прецени на какви хора е заложил, защото аз подозирам, че това, че бяха арестувани Дънката и Гуцанов не означава, че структурите, които те ръководеха са престанали да работят, напротив – арестът им активизира тези структури. Оттам минават контейнерите с цигарите. ГЕРБ си създадоха сериозен проблем, защото на възлови места, каквито са Варна и Бургас, назначиха например за областни управители бивши офицери от ДС. Също така във Варна и полицията е пробита със зависими хора. Цветанов хубаво критикува Танов, нека изисква от него, но да вземе мерки, защото след като рискът е допуснат, се изискват крути мерки и полицията трябва да бъде на първа линия в борбата с контрабандата”, заяви Атанас Атанасов.

На въпрос на какво се дължи напрежението в митниците, според Румен Петков Цветанов и Танов водят битка кой да контролира контрабандата, бившият директор на НСС заяви:
„Това, че бившата БКП няма свой механизъм да се очиства от кадри като Румен Петков си е техен проблем. Това, че този човек се появява да дава някакви оценки след всичко това, което му се случи и в което участваше, е проблем на БСП. Аз няма да го коментирам. Аз и Ваньо Танов имаме основна заслуга да е извън играта и това беше абсолютно основателно да се случи тогава. Така че нека той да не дава оценки. Да вземе да се скрие, защото черната каса на БКП я пълнеше той, на бившата БКП разбира се – на БСП и може би със стереотипа на своето мислене той сега се опитва да слага щампи: ”Както БСП е пълнило черните каси, така и някой друг”. Може би някой от тези контрабандни канали и сега продължава да пълни касите на БСП и продължават да се готвят за следващите президентски избори. Нека не се занимава Румен Петков с тези неща, не му е работа и не му отива изобщо. Хората са наясно с това. Има политическа протекция над контрабандата и тя е от неговата партия. Категорично!

Защото контрабандните канали бяха взети и функционираха с пълна сила под ръководството на две лица в митниците – Цайса и Марадоната. Те бяха отстранени, но каналите им не бяха прекъснати”.
Атанас Атанасов отчита като грешно управленско решение, че е назначил в НСС Алексей Петров, но е на мнение, че няма какво да му тежи на съвестта, защото не е извършил престъпление. ”Твърде малко внимание се отделя на периода когато Ал. Петров беше назначен на щатна длъжност в ДАНС. Това му даде възможност да злоупотребява, ако е злоупотребявал.”, посочи бившият директор на НСС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4789 |18.05.2010 В. Танов: Ако ме махнат от митниците, печелят олигарсите . 5| 5146 |29.04.2010 Ген. Атанасов: Трактора е спяща клетка, пробутана от ДС в НСС . 4| 5039 |21.04.2010 Ревизоро: Шефът на митниците не чете своите доклади . 16| 7358 |23.03.2010 А. Атанасов: В сараите на Доган скоро ще има площадка за летящи чинии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads