Реклама / Ads
27| 5825 |09.03.2016 НОВИНИ

Атанасов: В огледалото Борисов вижда Радан Кънев като алтернатива на управлението си

.
Атанас Атанасов
Нямаме правомощия, съгласно устав, да изключваме когото и да било от ДСБ, заяви по БТВ ген. Атанас Атанасов от ДСБ по повод спекулациите, че Петър Москов щял да бъде изключен от партията.
 
Т.нар. "напрежение" в ДСБ е привидно, инсценират го други, заяви генералът. ДСБ не е толкова малка партия, вероятно сме доста влиятелни. Интервюто на Борисов за Медиапул не отива на премиер, а по-скоро за кмет на Банкя. Виждам обаче, че той изживява голяма травма, явно не може да си представи някой доброволно да напусне властта.

Нямаме министър, Москов е министър на Б. Борисов, такъв е по своя воля, добави Атанасов. Личи си психологическа травма при Борисов, повтори той. В началото на това правителство премиерът казвал, че от РБ ДСБ му били най-важни, другите ги знаел къде са.

Когато гледа онова политическо огледало, там вижда Радан Кънев като алтернатива на своето управление, смята той. Работим за създаване на широк антикорупционен блок в България, обществото очаква тази политическа алтернатива, която да изработи мерки за борба с корупцията.

В страховете си Борисов си позволява да си служи с неистини. Позицията ни за съдебна реформа е водена от обществените настроения за радикална реформа, заяви още Атанасов. ВСС беше кадруван и избиран от ГЕРБ при предишния мандат. Дава ли си сметка Борисов, че той заема страна в съдебната система, застава твърдо зад Цацаров, брани го. Само, че ЕК казва, че в България няма осъдени за корупция по висшите етажи на властта.

Оценката за работата на прокуратурата я дава обществото, подкрепата е едноцифрена, каза той. Съдебната реформа към този момент е спряна. Договорена имитация е спирането на обществените поръчки с адресат Брюксел. Има задкулисие, прикритие, каза той.

КЗК е много важен орган и основната отговорност лежи върху управляващите. Ние сме опозиция, защо да правим предложения, като нито едно няма да се приеме, защо да харчим някой качествен човек, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4517 |09.03.2016 Борисов се обясни в любов: Радан Кънев го обичам много . 6| 5529 |09.03.2016 Борисов: Тече проверка по поръчката, възложена на "Водстрой 98" за охрана . 25| 4269 |09.03.2016 Борисов се появи на делото срещу Станишев . 12| 4276 |08.03.2016 Управляващите ще изберат нова КЗК, въпреки Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads