Реклама / Ads
87| 7404 |19.12.2011 НОВИНИ

Ат. Атанасов: Подпалиха държавата на пожарникаря

.
ген Атанасов
Огънят е едно от оръжията на терора, той унищожава следите. Няма държава, която да не може да се справи с палежите. Сред населението има смут, в София има психоза, констатира генералът от ДСБ.
 

В България има голямо недоволство, особено в средите на бизнеса, те твърдят, че сега има ГЕРБ-ерски капитализъм и Бойко определя кой ще работи и ще получава поръчки; започнаха да палят държавата на пожарникаря, коментира по НТВ ген. Ат. Атанасов от ДСБ в коментар на палежите на коли в последно време. В средите на МВР също има и мотив и капацитет за подобни действия, добави още той.

Няма държава, която да не може да се справи с палежите; спряха отвличанията, но започнаха взривовете и палежите, каза генералът. МВР трябва да се справи с това, като те могат да бъдат подкрепени от други служби, но срокове не могат да се поставят, добави той. 

Пристъпва се към незаконни средства за защитаване на права, което е много страшно. Сред населението има смут, в София има психоза, констатира още Атанасов. Той каза, че навсякъде се задавал въпроса - как да ги спрем? Тази психоза води до ерозиране на общественото доверие у властта, защото тя е неспособна да се справи. Който е предприел тези действия, е отчел, че има тежка криза на доверието в средите и на полицията, и на ДАНС. Огънят е едно от оръжията на терора, той унищожава следите, за да разкриеш тези престъпления, трябва да имаш широка агентурна мрежа и да хванеш извършителите на местопрестъплението. Когато обаче в полицията започне да се губи доверието, оперативната информация се задържа на по-ниско ниво и не отива у началниците, коментира още Атанасов. Той обяви вътрешния министър Цветанов за "чантаджия" и добави, че досега на МВР се гледало само като на избиратели.

Подпалвачеството стана вече мода, но притеснително е безсмислието на този акт, коментира по-късно и социалният антрополог Харалан Александров. Разрушението също носи радост, но една от задачите на демокрацията е да култивира тази склонност, добави той. Партиите отдавна вече нямат контрол върху развитието на тези действия, смята Александров.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 5143 |14.12.2011 Опозицията видя в колите-факли провокация срещу държавата . 36| 9394 |07.12.2011 Пл. Устинов: Трактора беше посредник между организираната престъпност и държавата . 20| 5831 |22.11.2011 Държавата ще се погрижи за децата на отец Иван . 10| 5105 |13.11.2011 Освободиха ром, дължащ 105 млн. лв на държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads