Реклама / Ads
16| 6275 |10.10.2008 НОВИНИ

Ат. Атанасов: Румен Петков е много опасен

.
БСП разбивала институциите; "Галерия" била създадена не за набиране на класифицирана информация, а за контрол на неудобни медии, добави генералът и предрече още сътресения.
 

 

Не може да бъде подслушван журналист със СРС без подписа на шефа на ДАНС Петко Сертов, обяви по БТВ депутатът от ДСБ и бивш шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов. Уволненият Иван Драшков пък бил интелигентен, комбинативен човек с качества, изключително гъвкав, но с дълбоки леви убеждения, коментира Атанасов, който обаче за седем години бил виждал Драшков едва седем пъти. В желанието си да просперира в кариерата си той се залепил прекалено много за прословутия кръг "Монтерей", заяви Атанасов за Драшков.Frognews.bg напомня, че Министерският съвет взе вчера решение за освобождаване на ген. Иван Драшков от длъжността заместник-председател на Държавната агенция „Национална сигурност”. Фактът, че МС не е съобщил какви са мотивите за уволнението, било голяма слабост, квалифицира Атанасов.

Сътресенията в ДАНС били проекция на борбата между клановете в БСП. Първа Татяна Дончева обявила "кръг от офицери", които трябвало да си отидат, но така Дончева всъщност натрупала червени точки пред Станишев, защото заела неговата позиция, продължи разсъжденията си Атанас Атанасов.

Румен Петков е непредвидим в своето поведение; той водел борба за лидерство в партията, особено сега преди конгреса; тя се водела със всички средства, но в нея се унищожавали институции; щели да последват и други уволнения, прогнозира Атанасов. ДСБ направили неимоверни усилия да демаскира Петков, защото той бил много опасен с контактите си с най-различни среди, които пренасял в политиката. БСП разбива институциите, категоричен беше генералът. "Галерия" била създадена не за набиране на класифицирана информация, а за контрол на неудобни медии, обобщи Атанасов. ДАНС скоро щяла да катастрофира, но истинските проблеми на България не са там, а в икономическата криза. Надробеното трябвало да се сърба, поиска генералът. БСП ставала вредна за България, затова по-скоро трябвало да се направи всичко възможност, за да бъде отстранена от властта. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 7083 |09.10.2008 Р. Петков искал Брендо да лъжесвидетелства срещу Маргините . 74| 6168 |03.10.2008 Ив. Костов: Всичко е поръчано от много високо ниво . 32| 7985 |30.09.2008 Ат. Атанасов: Престъпността е свързана с върха на властта . 10| 5258 |11.09.2008 Румен Петков откри огън по Михаил Миков за подслушването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads