Реклама / Ads
24| 6508 |14.12.2010 НОВИНИ

Ат. Атанасов: Ушите на премиера Борисов са дълги 100 милиона лв

.
Ат. Атанасов
Най-тежките злоупотреби с резултатите от СРС-та за политически цели бяха извършени от правителството, по времето, когато Бойко Борисов беше главен секретар на МВР в правителството на Симеон Сакскобургготски, смята генералът от ДСБ.
 

Ушите на премиера Бойко Борисов са дълги 100 милиона лева, обяви по НТВ Атанас Атанасов от ДСБ. Според него не било редно да се дават толкова много пари за СРС-та и подслушване във време на криза, но то било признак на манталитет, придобит в службите на МВР. За да се приложат СРС-та по закон, задължително трябва да има конкретен сигнал, проверен с други средства.

Днешните управляващите в лицето на премиера и вътрешния министър имат намерение да използват резултатите от СРС-та за политически цели, което е недопустимо и грубо, особено преди избори, коментира Атанасов и посочи, че хората имат семейни тайни и други неща, които не са престъпления, но могат да бъдат използвани срещу тях за изнудване. Няколко от областните управители на ГЕРБ днес са бивши офицери на "Държавна сигурност", което е много важен факт за предстоящите местни избори, добави той.

Има наказателна отговорност за този, който разгласи резултатите от СРС-та публично. Тука не е въпросът за елементарно нарушаване на законите. Цветанов разчита на това, че заявител по случая в Горна Оряховица е прокуратурата и тя е поискала от него разсекретяването, дословно съобщи Атанасов, но не коментира случая с подслушването на лекарите. Според него тук ставало дума за настройване на определени групи една срещу друга и наличие на политическа нишка.

Най-тежките злоупотреби с резултатите от СРС-та за политически цели бяха извършени от правителството, по времето, когато Бойко Борисов беше главен секретар на МВР в правителството на Симеон Сакскобургготски, съобщи генералът. СРС-та са за разкриване на престъпления, а не за манипулация. По повод информациите за подслушване на директора на Агенция "Митници" ген. Ваньо Танов, Атанасов заключи, че целта им е да се нагнети напрежението между Танов и Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5496 |14.12.2010 Г. Кадиев: Борисов се прави на кмет; Фандъкова-аватар . 13| 4987 |13.12.2010 Борисов рекордьор по дадени пари за здравеопазване . 25| 5707 |13.12.2010 Ат. Атанасов: Живеем в Биг Брадър . 21| 5637 |12.12.2010 Политзатворници съдят Б. Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads