Реклама / Ads
21| 3316 |15.04.2021 НОВИНИ

Атанасова: Победителят е само един - ГЕРБ, каквито и аритметични упражнения да правите

.
Победителят е само един и това е ГЕРБ, поне е редно да го признаете, каквито и аритметични упражнения да се правят”. Това заяви лдерът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова при първата си реч от трибуната на 45-тото Народно събрание. Последваха освирквания от присъстващите народни представители.
 

"“Въпреки внушението, че вотът ще е брутално подменен и манипулиран, изборите преминаха нормално. Най-голямото доказателство за това е присъствието на всички нас в тази зала и признаването на резултатите от изборите. Никой не ги оспори. Получихме доверието на голяма част от гражданите и сме длъжни да го оправдаем. Ще предложим състав на правителство. Ще предложим кабинет, който от ден 1 може да заработи на същите високи обороти, които поддържа и досегашното правителство”, заяви Атанасова и изброи енергийната независимост, присъствието на България в банковия съюз, ръста на пенсиите, учителските заплати и построените пътища.

 

"Отговорността е тежка и често пъти е непоносима за онези, които гледат на политиката единствено като средство за изграждане на имидж. Изправени сме пред редица предизвикателства. От позицията на хора с по-голям опит ще ви кажем - една криза не се управлява само с говорене, а с действия и вземане на решения. Често пъти най-правилните решения са непопулярните", отсече Атанасова.

 

“Зрителите на шоуто е редно точно тук да се запознаят с управленските решения на втората политическа сила, да видят екипа, да чуят нещо извън обичайните заклинания и лозунги”, допълни още лидерът на ПГ на ГЕРБ и хвърли топката в полето на "Има такъв народ" и Слави Трифонов.

 

“През последната година чухме всякакви заклинания - че ГЕРБ трябва да бъде изчегъртана, унищожена, торпилирана. Приемаме обидите” 

“Този, който е използвал омразата като политическо оръжие е длъжен да покаже в какво и с какво е по-добър”, посочи още Атанасова. 

 

“Ще си позволя да разсея и една заблуда - на 4 април българските граждани не казаха, че ГЕРБ трябва да я няма. Напротив - хората излъчиха нас, силно фрагментиран парламент. И ясно заявиха, че очакват от всички нас да намерим съгласие и заедно да се борим с предизвикателствата. Това е трудна и отговорна задача. За съжаление вероятно някои трудно разбират тази задача. Говоренето за нови избори в разгара на лятото е най-видния симптом за това неразбиране”, допълни Атанасова и посочи още веднъж готовността да се протегне ръка към политическите опоненти. 

 

“Отказваме да носим отговорност, ако страната бъде хвърлена в хаос и безпътица, за да може една или друга партия да спечели още няколко хипотетични депутати. Безвремието на един служебен кабинет ще бъде платено от всички български граждани - задълбочаване на икономическите проблеми, невъзможност на държавата да помогне на пострадалите от кризата. Критиките наистина работят само до един момент и това е моментът, в който получаваш мандат за управление, за да покажеш, че можеш да изпълниш всичко обещано преди изборите. Тук е трудното. Отговорността за милиони съдби тежи. Трябва да имате плещи, за да я понесете. Злобата и жаждата за реваншизъм и мъст не са достатъчни да управляваш държава. Разбрахме, че Картаген трябва да бъде унищожен. Не сме разбрали какво следва след това”. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 3312 |15.04.2021 Десислава Атанасова: За ГЕРБ властта никога не е била самоцел . 6| 3065 |14.04.2021 Президентът за Раковски: За успеха на народното дело е нужна не само смелост, но и образование . 13| 3468 |12.04.2021 Иван Бакалов: Боеко щял да се върне на бял кон. Може, но засега само в цирка. . 7| 3184 |12.04.2021 Бимбалов: България няма нужда от самоцелна, глуповата стабилност, а от смелост и решителност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads