Реклама / Ads
35| 5272 |18.03.2012 НОВИНИ

Д. Атанасова: Ще реформирам Спешната помощ

.
Десислава Атанасова Източник: Булфото
Законодателни промени относно цените на лекарствата в този вид, в който са предложени, не са необходими. Имам подкрепата на колегите си. Ще обърна внимание на Спешната помощ и на реформата й. Това заяви номинираната за здравен министър Десислава Атанасова в БНТ.
 

 

И в качеството си на председател на здравната комисия коментирах предложенията на министър Константинов относно цените на лекарствата", заяви още Атанасова и добави: „По-скоро трябва да се обърне сериозно внимание на подзаконовата нормативна уредба, а в Закона за здравното осигуряване и в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина трябва да бъдат направени съвсем малки промени. И се надявам, че когато вече встъпя в длъжността на здравен министър, ще мога да ги реализирам, така че потребителите и пациентите да усетят разликата в цените на лекарствата".

 

По думите й идеята, която смята, че ще реализира икономии за пациентите, е Националната здравноосигурителна каса да може да договаря отстъпки от цени на лекарствени продукти за абсолютно всички лекарствени продукти, а не както в момента има възможност само за 100% реинбурсираните от НЗОК, и които са сами в група.

 

„Мисля, че на първо място трябва да съм сигурна аз - аз съм сигурна, че имам подкрепата на колегите си от парламентарната група, имам подкрепата на бъдещите си колеги от Министерски съвет, така че всички идеи, които се очаква от мен да реализирам, ще ги направя с тяхна подкрепа. Очаквам подкрепата и на останалите колеги от опозицията, за да се вземат решения в системата на здравеопазването", добави още Десислава Атанасова.

 

На въпрос кои са другите приоритети, които си поставя като неотложни задачи, Атанасова отговори: „На първо място, разбира се, лекарствената политика, за която вече говорихме. Ще обърна сериозно внимание на проблемите на Спешна помощ и реформата в нея. В момента в Министерство на здравеопазването има сформирана работна група за концепцията за Спешна помощ. Ще разбера докъде е стигнала с изводите и препоръките си тази работна група. Ако има добри идеи, заложени в концепцията на д-р Стефан Константинов, разбира се, че ще има приемственост. Това ще бъде първото. И мисля, че това ще бъде първият начин да се покаже на обществото, че системата може да се промени".

 

Бъдещият здравен министър отбеляза, че ще се въздържи да каже, че ще има големи реформи в здравеопазването, защото времето било доста ограничено: „Надявам се, че ще направя няколко добри стъпки, за да има спокойствие в системата, за да има доволни пациенти и доволни лекари от своята работа".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5628 |18.03.2012 Повреда остави хиляди софиянци без топла вода . 6| 5239 |18.03.2012 Д.Добрев: От сутрин до вечер се занимавам с Белене! . 9| 5317 |18.03.2012 Студенти излизат на протест срещу вечерния час . 17| 17638 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads