Реклама / Ads
22| 10641 |21.01.2013 НОВИНИ

Атентаторът Октай: Гаджето в ДПС, бащата от Атака

.
Осман Енимехмедов
Октай, който извади пистолет срещу Доган, е имал гадже в централата на ДПС. Това разкри в Бургас вторият му баща Атанас, който пък е симпатизант на "Атака". Пастрокът не изключва ревност да е в основата на опита за покушение. Тази версия пръв написа Фрог нюз още в събота, няколко часа след екшъна в НДК.
 

 

Енимехмедов се запознал с момичето преди 6 месеца и буквално загубил ума си, твърдят близките му, пише в. Стандарт.. Преди да нападне Доган, Октай оставил предсмъртно писмо, стана ясно вчера. В него той обяснил, че е гласувал за ДПС, но ненавижда лидера му. Смятал се за патриот и искал да покаже на Доган, че не е недосегаем, твърдят психолозите на МВР. Той започнал да се интересува от политика преди две години. Първо симпатизирал на ДПС, но после се разочаровал. Леля му Нависе обаче е активист на движението и в момента е чиновник в община Руен. Тя се скарала с майката на Октай, която заживяла с християнин. 

Повече от 12 часа 25-годишният боксьор бе разпитван от психолози на МВР. След полунощ Октай проговорил пред разследващите и дори ги завел в дома му в София, където живеел от година под наем. Там полицаите открили предсмъртно писмо, което Октай написал за майка си Айше. "Извинявай, че няма да завърша образованието си, но за мен е по-важно да покажа, че съм истински патриот", написал Октай на майка си. В писмото Октай написал още, че се е променил и искал да покаже какъв патриот е. Затова започнал да се интересува от политика. "Харесвам ДПС, гледах и партията на Касим Дал, но никой не трябва да си мисли, че е недосегаем, защото най-важни са хората и тяхното бъдеще", написал още Октай. 
Пред психолозите той обяснил, че с акта си искал да покаже на лидера на ДПС, че не е "недосегаем". "Октай не е имал намерение да извърши тежко престъпление и да убие Доган. Той е искал да направи политически преврат и да покаже на лидера на ДПС, че нещата трябва да се променят", обясни и Неделчо Стойчев, директор на Института по психология. Според Стойчев Октай се определя като честен човек, с висок морал, както и напълно самостоятелен в решенията си. "Младежът е искал само да получи "своите пет минути слава" и да покаже на лидера на ДПС, че не е недосегаем", допълни Стойчев. Според него намерението на Октай да не убива Доган се доказва и с факта, че пистолетът бил зареден със сигнално-звукови патрони, които са целели само да произведат силен звук. 

В дома на Октай разследващите открили две големи знамена - на България и на Европейския съюз. Между тях пък била поставена броеница. "Домът му беше изключително чист и подреден. При обиска открихме папка с материали от събрание на партията на Касим Дал. Намерихме и изрезки от букви, които Октай е подреждал във вид на призиви. Единият от тях беше: "Трябва да действаш сам", разказаха полицаи, участвали в обиска. Според психолози с тях Октай събирал сили да извърши нападението. 

Въпреки всички разговори обаче за експертите от МВР останало непонятно какво е разтърсило Октай преди две години, когато той се променил коренно. За това разказвали и близките му при разпитите. До преди промяната Октай участвал в побоища, бил заловен с 1 цигара марихуана. А пред разследващите сега дори признал, че е пробвал и кокаин. Преди да започне да се интересува от политиката, Октай бил в близки приятелски отношения с известния софийски наркобос и ММА боец Христо Ширев, с който очевидно се запознали покрай бокса. До преди две години имал приятелка, но сега не искал да каже дали има жена до себе си. Любимият му филм бил "Долината на вълците". "Каза, че е чел книгите и гледал филмите за капитан Петко войвода, защото е голям патриот", разказаха още психолози от МВР. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5729 |21.01.2013 О. Октай: Доган въобще не си е подал оставката . 7| 5551 |08.10.2012 Патоанатом: Атентаторът не е Махди Газали, а е от смесен брак . 0| 5321 |04.10.2012 Цветанов отрече версията Махди Газали да е атентаторът . 15| 10666 |04.10.2012 Атентаторът от Бургас разпознат!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads