Реклама / Ads
21| 9720 |15.12.2012 НОВИНИ

Атентаторите в Бургас – трима или четирима

.
Трима-четирима души са организирали атентата в Сарафово на 18 юли, разкри вътрешният министър Цветан Цветанов пред "Дарик".
 

Вицепремиерът отново потвърди, че изпълнителите на терористичния акт край Бургас, при който бе взривен автобус с израелски туристи, са били чужденци. Цветанов съобщи, че терористите са били у нас 20 дни преди кървавата драма, влезли са от страни от Европейския съюз, където са били с истинските си документи, но влизайки у нас, те са се предвижвали с фалшива самоличност на американци.

"Ако нямаш изпреварваща информация, няма как милиони граждани, които влизат в страната ни, да си наясно с тях". Така министър Цветанов отговори на въпрос защо органите не са успели да предотвратят атентата, както малко по-рано са успели да направят колегите им в Кипър.

Той информира още, че тази нощ са били арестувани авторите на крупния банков обир на 23 октомври в София. Обирджиите успяха да задигнат от клона на бул. "Дондуков" в столицата около 100 хиляди лева.

Единият от тях е бивш служител - той знаел къде се намират касите и какво е разположението на офиса и затова апашите се отправили към точното място и извършили обира много бързо, разкри Цветанов. Силовият министър определи крадците като слабохарактерни момчета.

Вицепремиерът коментира и бомбената епидемия, като се закани сигналите за поставени взривове вече да се наказват сурово. Учениците например ще трябва да отучват дните, в които са пропуснали занятия заради фалшива заплаха.

За заплахите в съдебните институции Цветанов обяви, че охраната за влизане в Съдебната палата носи цялата отговорност за контрол при влизането.

Трите най-силни постижения на полицията според вътрешния министър тази година са осъдителните присъди по отвличанията на „Наглите", потвърдената 20-годишна присъда на Дачи за убийството на Куката от Плевен и залавянето на Ивелин Банев-Брендо за трафик на наркотици.

Цветанов изрази мнението си и за предстоящия ядрен референдум с думите, че е "за" ядрената енергетика, но "против" изграждането на нов АЕЦ.

За забраната за тютюнопушенето той коментира, че парламентът трябва да реши дали да я отмени или не и добави, че като непушач, сега повече му харесвало да ходи по заведения.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5420 |01.12.2012 Цветанов се похвали с нови разкрития покрай атентата в Бургас . 3| 5152 |26.11.2012 Още трима мними бомбаджии бяха заловени . 6| 6425 |26.11.2012 Момиче фантом живее в Бургас . 8| 6595 |21.11.2012 Благодарен баща дари суперапарат на бургаска болница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads