Петък, 28 Юли 2017, 15:51
Frognews
29| 3869 |09.05.2013

Австрия обеща на БСП подкрепа за инвестициите и подобряване имиджа на България

.
Коалиция за България ще получи подкрепа за увеличаване на външните инвестиции и подобряване имиджа на България в Европа. Това гарантира държавният секретар на Федералното министерство на финансите на Австрия Андреас Шидер по време на срещата му с водачът на листата на Коалиция за България в Бургаска област Димчо Михалевски

  В присъствието на посланика на Австрия в България н.пр. Герхард Райвегер и кандидат-депутатите от КБ Христо Монов, Атанас Зафиров и Мартин Павлов е обсъден австрийският опит за овладяване и намаляване на  младежката безработица, както и за изграждане на подкрепени от държавата професионални образователни центрове с високотехнологично оборудване за квалификация на кадри.
 

Михалевски и Шидер се договориха за активно взаимодействие в реализацията на конкретни и практически насочени инициативи за привличане на инвестиции в България, създаване на работни места и ръст на доходите на хората. Участниците в работната закуска предложиха практически насочен и тесен контакт с австрийски инвеститори,  на базата на реални инвестиционни намерения за строеж на нови предприятия в България.
 

На срещата бе коментирана и спешната необходимост от подобряване имиджа на България в чужбина след последните скандални разкрития, поставящи под съмнение правовия ред и ефективността на съдебната система.
 

Димчо Михалевски е категоричен, че България ще ползва опита на Австрия за овладяване на младежката безработица. „БСП има конкретна програма за реализиране на младите хора, чрез гарантирано първо работно място, която се финансира с европейски средства”, заяви лидерът на листата на Коалиция за България.
 

Коментирана бе и полезната инициатива за изпращане на австрийски пенсионери на почивка в Бургаска област. Договорено бе увеличение на туристите от Австрия, което ще доведе до ръст на туристите в южното Черноморие и увеличаване на приходите за българския бизнес.

 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Депутатите излязоха в повече от месец ваканция 0| 244 |28.07.2017 . Кола се приземи по покрив в река Бистрица край Благоевград 0| 267 |28.07.2017 . Радиация от чешмите в Трънско 0| 692 |28.07.2017 . Новият шеф на Софийския районен съд встъпи в длъжност 0| 835 |28.07.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах