Реклама / Ads
9| 6410 |04.09.2013 НОВИНИ

Автобуси на ГЕРБ и БСП пристигат в София, обсадата продължава

.
В София пристигнат десетки автобуси. Парламентът започва работа след ваканцията си през август. Днешният парламентарен ден ще бъде белязан и от протести, и от контрапротести.
 

„Голямото посрещане" на депутатите от противници на кабинета на Орешарски пред парламента бе съпроводено със засилени мерки за сигурност. Още от 6.00 ч. сутринта бронирани машини на жандармерията се насочиха към сградата на Народното събрание. Хиляди протестиращи и контрапротестиращи пристигат в София.

Привържениците на кабинета Пламен Орешарски очакват около 3000 души. Първите два автобуса от Перник дойдоха в 7.40 ч. Те подкрепят контрапротеста, пред БТВ са казали, че са безработни, но са платили по пет лева за транспорта. В автобуса има сандвичи и минерална вода. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече призова хората масово да покажат недоволството си от властта.

Три автобуса от Бургас и един от Малко Търново пристигнаха, за да подкрепят исканията за оставка на кабинета. Те са водени от общински съветник от ГЕРБ в Бургас. Той каза, че не знае кой е платил транспорта, но ще остане в София доколкото е необходимо. Пред парламента се събраха протестиращи, сирена посреща всички депутати. От Столична община обявиха, че са получени няколко заявления за масови изяви. Контрапротестът ще е от южната страна на "Св. Александър Невски". Недоволните от кабинета "Орешарски" ще са пред паметника на "Цар Освободител". Има заявки и за няколко инициативи пред Президентството, обясни кметът Йорданка Фандъкова. Всички те са съгласувани със СДВР, така че да не се допусне напрежение. От полицията обаче следят и готвените протести в социалните мрежи, за които никой не иска разрешение от столичния кмет. "На база на всичко това подготвихме и съгласуванията, и организацията в много тясна връзка със СДВР, за да може всички граждани да изявят своите желания мирно", коментира Фандъкова. Тя била уверена от министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, че броят на полицаите ще бъде достатъчен и че ще действа адекватно спрямо ситуацията. Разчитаме и на гражданите за това да няма напрежение", каза още Йорданка Фандъкова. В пленарната сесия се очаква още през тази седмица да бъдат изслушани премиерът Пламен Орешарски и министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев по темата с конфликта в Сирия и бежанската вълна към нашата страна. В рамките на днешния ден от парламентарната група на БСП ще представят пред депутатите декларация за националните приоритети.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 5811 |03.09.2013 Мария Пиргова: Хора от ГЕРБ ще провокират сблъсъци пред Народното събрание . 71| 6010 |02.09.2013 Миков: Борисов и ГЕРБ целят ескалация на напрежението . 45| 6239 |02.09.2013 Алфа Рисърч: Орешарски има черни точки, колкото ГЕРБ в края на мандата . 18| 7029 |31.08.2013 На ДСБ им е рано да кажат ще работят ли с ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads