Реклама / Ads
13| 6333 |08.08.2020 НОВИНИ

Автошествие тръгна “По пътя на корупцията на Бойко Борисов”

.
Автомобилно шествие “По пътя на корупцията на Бойко Борисов” премина през Триъгълника на властта - една от горещите точки на антиправителствените протести в страната. Това е поредната инициатива, която се случва през днешния ден.
 

Шествието е организирано от "Движение ЗАЕДНО за промяна". Началната му точка бе Националния исторически музей в кв. Бояна.

 

Автомобилите преминаха покрай "Булгартабак", Министерство на спорта, Министерството на финансите, Министерството на икономиката, Министерство на здравеопазването, Съдебната палата, посолствата на Франция и Германия и ще завърши пред сградата на Министерския съвет, където ще бъде връчен символичен билет за Барселона на премиера Борисов.

 

Ето и мотивите за спирките на автошествието:

 

2. Булгартабак (ул. Граф Игнатиев 62) - Да запитаме защо Гешев не разследва затриването на цял един сектор в икономиката от страна на Пеевски със съдействието на Борисов?

 

3. Министерство на спорта (бул. „Васил Левски“ 75) – Да попитаме Красен Крадев колко пари открадна от Колодрума в Пловдив и спортните зали, КОЙ определи новите шефове на Тотото и защо българския спорт по време на управлението на Кралев достигна дъното и държави като Косово и Фариорски острови имат по-добри спортни постижения от нас.

 

4. Министерство на Финансите и Министерство на икономиката (ул. „Георги С. Раковски“ 102) – Да попитаме вярно ли е, че исканията на правителството към Фолксваген са били рекетьорски – задължително купуване на парцели от близки на властта лица и изискване за представители в управлението на завода от страна на мафията? Да попитаме кой пропусна 700-те милиона такси от Божков и колко по 500 евро Божков е дал на Шехерезада да занесе на Горанов и Борисов? Да попитаме какво стана с приоритетния инвестиционен проект на Стивън Ло – Света София, който предвиждаше изграждане на развлекателен комплекс до гр. Елин Пелин с обща стойност на инвестицията – 1,6 млрд. лв.

 

5. Министерство на здравеопазването (пл. „Света Неделя“ 5) – Да попитаме кой ще понесе отговорността за всяването на паника сред населението във връзка с ковид-19, неадекватните мерки – отворени дискотеки и затворени/отворени стадиони и къде са безплатните предпазни средства (маски), които държавата трябва да предостави съгласно чл. 63 от Закона за здравето? Защо ПСР тестовете не са безплатни?

 

6. Съдебна палата (бул. „Витоша“ 2) – Да попитаме главния прокурор Иван Гешев защо не разследва произхода на пачките в чекмеджето на Борисов и редно ли е главния прокурор на най-бедната държава в ЕС да купува с държавни пари джипове за 210 000 лв. един брой.

 

7. Посолство на Франция (ул. „Оборище“ 28) – Да запитаме френския посланик докога френските политици и граждани ще търпят българските мутри да крадат европейските пари? Ще бъде връчено писмо до посланика.

 

8. Посолство на ФРГ (ул. „Фредерик Жолио Кюри“ 25) - Да запитаме немския посланик докога немските политици и граждани ще търпят българските мутри да крадат европейските пари? Ще бъде връчено писмо до посланика.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 10060 |07.08.2020 ZDF разказва на германските деца за събитията в България и корупцията /видео/ . 10| 6200 |07.08.2020 Хаджигенов: Властта защити корупцията, МВР е бухалка . 16| 7099 |06.08.2020 В събота тръгва протестно автошествие „По пътя на корупцията на Бойко Борисов” . 85| 9434 |05.08.2020 Борисов: Има вариант да си тръгна, но правителството да продължи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads