Реклама / Ads
14| 5170 |24.08.2009 НОВИНИ

Азер харчел милиони за ремонти

.
Дружеството било като фирма за имоти. То стана скандално известно с уклона на Меликов към предизборен черен пиар и с петцифрените заплати, вземани от ексшефовете му.
 

Милиони за безсмислени ремонти е прахосало бившето ръководство на "Информационно обслужване", пише в днешния си брой вестник Монитор.

През последните 2-3 години, докато шеф на управителния съвет беше екссъветникът на Сергей Станишев - Азер Меликов, са налети грешни пари в ненужно луксозни освежителни дейности на 26-те сгради на териториалните клонове на фирмата. Това обясни пред вестника член на надзорния є съвет.

Дружеството, което стана скандално известно с уклона на Меликов към предизборен черен пиар и с петцифрените заплати, вземани от ексшефовете му, се оказва крупен собственик на земи и апартаменти. Преди няколко дни новото ръководство на държавната фирма е взело решение за оптимизирането на собствеността и до няколко седмици ще направи предложение до финансовия министър какво да бъде продадено и какво - оставено. Наскоро ремонтираните сгради най-вероятно няма да се пипат, защото в тях са налети прекалено много пари, а пазарът на имоти в момента е неблагоприятен. За сметка на това обаче има голямо количество апартаменти, земи и помощни сгради, които ще предложим да бъдат продадени, обясниха от борда на "Информационно обслужване".

Отделно в рамките на месец ще бъдат окастрени с 10% разходите на дружеството, а до края на годината - с още 5%. Финансова гилотина ще има и за заплатите на шефовете. Възнаграждението на изпълнителния директор например ще падне поне наполовина - от 14 000 лева на 7000 лева. Оттам надолу ще тръгнат и парите на останалите служители. Ще бъдат орязани и бонусите. Предстоят и съкращения на служители. Те са общо 847, като половината работят в клоновете на фирмата в провинцията. Част от тях ще бъдат съкратени, но ще получат възможност да ползват преференциално мрежата на фирмата. Идеята е клоновете на "Информационно обслужване" да станат IT инкубатори и в тях да се реализират проекти, завършва вестникът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5468 |21.08.2009 Кметът на Казанлък мачка закона с милиони . 11| 7173 |19.06.2009 Масларова подарява държавен хотел за милиони . 9| 5457 |25.05.2009 Фирма на Масларова точила милиони от бюджета . 3| 4969 |08.05.2009 Еколози: България ще плати милиони заради Натура 2000

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads