Реклама / Ads
2| 4199 |22.03.2017 НОВИНИ

Азиатец е нападателят газил хора и ръгал в Лондон

.
Нападателят в Лондон е един - той първо прегазил с колата си най-малко десетина души и се врязал с нея в оградата край британския парламент. После извадил нож, нахлул в двора пред парламента и намушкал полицай. След което бе застрелян от силите на реда, предаде Би Би Си.
 
Загинали са най-малко двама души - една жена и един полицай. Няколко от пострадалите са в изключително тежко състояние. Най-малок трима френски ученици са ранени на моста, съобщи премиерът на Франция Казньов.

Неизвестният засега нападател се движел със сив "Хюндай" по моста "Уестминстър" над река Темза. След като блъснал колата в желязната ограда и ранил полицая, той се опитал да нападне и друг пазител на реда. Но двама полицаи стреляли по него. Терористът бил улучен с два или три куршума.

Полицията гонела мъжа. След това очевидецът чул три изстрела и видял нападателя да лежи, облян в кръв. Той бил облечен с леко яке, тъмни панталони и фланелка.

Журналистът от в. "Дейли мейл" Куентин Летс е станал пряк очевидец на единия от инцидентите. Неговият офис гледа точно към тази част от сградата на парламента. Ето какво разказва той пред Би Би Си: "Нападателят имаше нещо в ръката си, изглеждаше като пръчка или нещо подобно. Беше спрян от двама полицаи с жълти якета и след това единият от полицаите се свлече на земята. Видяхме как облеченият в черно мъж направи движение сякаш намушка или удря полицая, след това другият хукна за помощ, която пристигна много бързо, докато нападателят тичаше към входа, използван от депутатите, за да влязат в долната камара на парламента. Докато той тичаше двама облечени в цивилни дрехи мъже му изкрещяха нещо като предупреждения, той ги пренебрегна и те стреляха два или три пъти, той падна на земята."

Френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов съобщи, че сред пострадалите при днешното терористично нападение в Лондон е имало трима френски ученици, предаде AFP.

„Солидарни сме с нашите британски приятели, които бяха нападнати. Ще предоставим пълна подкрепа за ранените френски ученици, за техните приятели и роднини“, заяви Казньов.

По-рано прес-секретарят на френското външно министерство Ромен Надал заяви, че учениците са били ранени, докато са били на организирана от училището екскурзия в британската столица.

В момента Великобритания е във втората възможна степен на тревога. Това означава, че са твърде вероятни атаки на терористи.

През май 2013 г. двама британски ислямисти заклаха войник на улицата в Южен Лондон.

През юли 2005 г. четирима британски ислямисти убиха 52-ма пътници, след като се взривиха в три влака на метрото и в автобус. Това бе най-кървавата атака в британската столица в мирно време.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4473 |03.02.2017 Нападателят от Лувъра е египтянин . 0| 4641 |20.12.2016 Криминален психолог: Нападателят в Турция е имал помощник . 10| 4996 |15.12.2016 Нападателят в берлинското метро е ром от Варна . 2| 3902 |14.12.2016 Нападателят от берлинското метро е българин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads