Реклама / Ads
14| 5668 |12.10.2010 НОВИНИ

Азис: Сираци в митничарското село

.
Азис
Cираци и изоставени старци да бъдат настанени в незаконно построените палати край Ивайловград, които да се превърнат в социални домове на надеждата
 

Това предложи вчера фолкпевецът Азис, пише 24 часа. Той настоява огромните сгради с басейни край бреговете на язовира да не се събарят, а в тях да се доизградят рехабилитационни центрове, спортни зали, да има корпус за умствено изостанали деца.

Васил Боянов-Азис: Не събаряйте митничарските къщи, дайте ги на сираците

Тези прекрасни къщи на митничари, които видях от репортажите по телевизията, заснети от хеликоптер край Ивайловград, нека станат селище на надеждата. Не може да ги съборят, нямат право. Нека се превърнат в социални домове. Преди време бях гледал откъси от дома за сираци в Могилино и там децата чоплели стената, за да ядат. Представяте ли си? Наистина ме боли и ми е мъчно, че тези хлапета нямат парно, нямат дюшечета, спят по 20 дечица в една стая. Нима тези сараи не могат да поемат тези дечица? Водещият сутрешния блок по Би Ти Ви Виктор Николаев вчера онемя от идеята ми и каза, че е брилянтна.

Хора, хубаво е да се помага и нека управляващите не отхвърлят идеята ми само защото е родена от мозъка на един фолкпевец. Да, аз съм фолкизпълнител, но преди всичко съм родител и като такъв обичам всички деца и ми е болно за страдащите. Тази сутрин обличах дъщеричката си за градина и си говорехме с майка й на тази тема. Ние нашето дете си го обличаме, загащваме, слагаме му по-топли дрешки, а тези сирачета кой ги загащва, кой ги облича в топли палтенца? Всички знаем, че социалните работници не достигат. Ако стане селището социален приют, ще се отворят и нови работни места за грижовни хора. В тези прекрасни къщи трябва да се настанят сирачета, които да ползват тези великолепни блага - басейни, спортни зали, поляни за игра.

Съд блокирал дом и магазини на Пурата

Съдебен запор вече е блокирал имотите на скандално известния бивш митничар Георги Георгиев, по- известен като Пурата, научи "24 часа" вчера. С решение на Софийски градски съд от 28 септември, била наредена възбрана върху апартамент в столичния квартал “Гео Милев”, 2 магазина в груб строеж, и още 1 апартамент, също груб строеж. Тъй като частен съдебен изпълнител предявил претенции към част от запориранте имоти, съдът побързал със запора. Магистратите видели достатъчно основания да се предположи, че Пурата е придобил имуществото си от престъпна дейност, ”доколкото няма посочен от него законен източник и то е било на значителна стойност”. Съдът се опасява и от възможността да се извърши разпореждане с посоченото имущество, в полрза на трети лица и затова наложил забраната. Ако това се случи, сделките ще бъдат обявени за недействителни и развалени.

Преди близо половин година, данъчни и прокурори иззеха документи и от автокъщата "F-1" на Пурата. Според информирани, търсели доказателства дали са платени акцизите на изложените за продан скъпи лимузини, повечето внесени от чужбина. Миналата година бившият митничар бе изчезнал и бе в неизвестност. След време Пурата се появи сам. Появиха се и версии, че е инсценирал отвличане, за да се отърве от кредитори. 3-дневна проверка на имотите в митничарското село Ставри Димитрово на брега на язовир "Ивайловград" започват пък служители на строителния надзор в Хасково и представители на община Любимец. Тя трябва да установи законността на вилите, които в началото на миналата седмица бяха заснети от въздуха от НАП. "Копия от наличната документация в кметството вече е пратена на премиера Бойко Борисов, казаха от ръковоството на общината. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5586 |20.09.2010 Студ, глад и насилие убили над 200 сираци . 4| 5421 |11.06.2010 Х. Азис: До местните избори ГЕРБ ще омаскарят неудобните кметове . 0| 5952 |26.05.2010 300 деца на ден обречени да останат сираци . 0| 4552 |18.05.2010 Пожар вилня в дом за сираци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads