Реклама / Ads
35| 14816 |15.07.2020 НОВИНИ

Бабикян и Хаджигенов: След падането на Борисов ще преместим протеста в съдебната палата за Гешев

.
Николй Хаджигенов и Арман Бабикян
В момента, в който падне Борисов, ще преместим протеста в съдебната палата и Гешев ще подаде оставка. Глас народен, глас Божи. Това заяви от площада на протеста един от организаторите му Николай Хаджигенов.
 

За първи път българите осъзнават, че са граждани. И Гешев ще си тръгне след Борисов. Нямаме право да повтаряме стари грешки, допълни Арман Бабикян в "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком.


Не ни трябват синдакити, ще го направим с младите хора, каза още Хаджигенов, коментирайке факта, че синдикатите се ослушват за участие в протеста.

 

Борисов ще стиска властта със зъби, докато не си ги счупи и падне на врат, каза още Хаджигенов.

 

Той коментира и решението на премиера Бойко Борисов да поиска оставките на министрите Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов:

"Ние сме седми ден протести. Ние тепърва създаваме организация, от днес работи щаба с доброволци, а вече има оставки", посочи той.

 

"Това е първото доказателство, че националната стачка, за която аз говоря от няколко години, работи дори само като заплаха - великолепно. Ние ще го направим", допълни Хаджигенов.

 

Оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов са ясен знак за разделяне с част от хората, които представляват съдружника във властта, а именно Движението за права и свободи (ДПС), коментира Бабикян.

 

Опитват се да си запазят парламентарната си коалиция и да не дадат шанс при оставка президентът да назначи служебно правителство. Опитват се да запазят контрола в свои ръце, допълни той.

 

Единственото, което нямаме право, е да повтаряме стари грешки. Стара грешка означава да излезем на улицата, за да падне кабинетът на Орешарски, защото някой е сбъркал да предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС, за да се върне после още по-силен, още по-мощен и с помощта на Бойко Борисов и ГЕРБ, подчерта Бабикян.

 

Според него правителството трябва да прецени дали иска бавна смърт или нови избори. Той добави, че е необходимо въвеждането на електронно гласуване, за да се осигури честността на изборите.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8167 |15.07.2020 Албена Белянова: Последен вопъл на ”атлантика” Борисов към Кремъл да го спасява . 12| 8051 |14.07.2020 Протестиращи се опитаха да нахлуят в бившия Партиен дом след непремерено действие на полицай . 19| 8684 |14.07.2020 Прокурорската колегия на ВСС се зае с уволнението на следователя Бойко Атанасов . 7| 4373 |14.07.2020 След разговор със Станишев Ираче Гарсия от Групата на социалистите и демократите в ЕП: Подкрепяме протестите в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads