Реклама / Ads
0| 5250 |15.07.2015 НОВИНИ

А Бабикян пред Фрог: Собствениците на властта не се интересуват от „Кой”, а от „Колко”

.
Арман Бабикян
Новината за #КОЙ е доста екстравагантна, ако трябва възпитано да я квалифицирам. Интересно ще ми бъде да разбера какво точно ще издаде Патентното ведомство. Мисля, че казусът ще бъде любопитен за патентните специалисти и за юристите.
 
Това каза пред Фрог нюз политическият анализатор Арман Бабикян по повод новината, че #Кой си запази марката „Кой“.

Това няма да затвори устата на хората да казват нещата. По-големият проблем е, че те са се прицелила в един единствен субект, а мафиотските кръгове у нас са доста по-обширно понятие. Незнайно защо за цел е избран един субект, смятайки, че там е съсредоточено всемирното зло. Всъщност по-големият проблем е този и той няма да бъде решен с патентоване, уточни експертът.

Според него моделът „Кой” много лесно преминава в модела „Свой”. Всички, които имаха подобни илюзии и разнасяха табелките с въпроса „Кой” около една година, вече мисля, че добре виждат, че са направили неоценима услуга на политическа партия ГЕРБ, за да се върне на власт. Те твърдяха, че не искат този резултат, но той се случи. Така, че бързането на тема „Кой” кой е и кога „Той” се превръща в „Свой”, носи горчив политически привкус, дори на тези, които родиха тази фраза и този въпрос. Какво остава пък за тези, които се смятат за засегнати?!, допълни Бабикян.

И продължи: Факт е, че голямата част от хората, които държат властта в България, като под това нямам предвид управляващата коалиция, а реалните собственици на властта, ни най-малко не се вълнуват от въпроса „Кой”, по скоро се вълнуват от въпроса „Колко”. А ние, които под някаква форма се опитваме да променим това статукво, рано или късно трябва да си зададем въпроса „Защо”. Защото това е много по-тежък и труден въпрос. Не става толкова за пропагандно клише, но може би ще ни отведе по-далеч.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9187 |15.07.2015 БСП предложи Мая Манолова за омбудсман . 0| 6344 |14.07.2015 Ерменков: С новия закон за енергетиката ще се преразпределят средства . 0| 4940 |14.07.2015 Неофит се срещна с US посланичката преди да си иде . 0| 5097 |14.07.2015 Миков предупреди: Фондът в енергетиката, предлаган от ГЕРБ, ще обслужва частни нужди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads