Реклама / Ads
20| 4917 |11.11.2014 НОВИНИ

А. Бабикян: Шества чувство за безпътица и безизходица

.
Експертът по политически пиар Арман Бабикян Източник: Булфото
Чувството за безпътица и безизходица и в момента шества. Други изказвания от само преди месец и година се забравят мигом, коментира текст на Георги Марков, който според Арман Бабикян е още актуален.
 
Ако този текст на Георги Марков е актуален и днес само заради съдържанието си, например текстът от Фейсбук от миналата година на протестиращия министър на правосъдието, в който той се бори срещу модела „кой”, който днес е на власт. На жълтите павета той държеше мутри като Цветанов и Борисов да бъдат свалени от власт. Този същият човек днес е министър в правителството на същите тези хора, коментира в „Още от деня” Арман Бабикян.

Други претърпяха катарзис отпреди 3-4 седмици. Вчера са говорили, че не искат Борисов за премиер, а днес работят с него, коментира Бабикян. Това с паметта е разтегливо понятие. Има неща, които бързичко трябва да се забравят и такива, които звучат непреходно и днес, смята експертът по политически пиар.

Оставете този тюрлюгювеч гювеч с рейтингите, това е част от манипулацията, призова социологът Иво Христов след въпрос на водещия Димитър Цонев относно анкета дали хората имат доверие на Бойко Борисов. Той коментира, че на тази въдица опитният социолог не се хваща.

Очевидно е, че имаме едно скалъпено правителство, както и че от РБ се пришиха като копче към балтон, за да поемат и те някакви активи. Освен всичко останало те бяха из пързаляни по класическата схема. Бяха им раздадени най-тежките министерства и ресори, които те уж щели да правят реформи, коментира Христов. Какви решения обаче ще взимаш, след като парите са във Влади Горанов, запита социологът. Той е убеден, че дори и от РБ да имат желание за реформи, те няма да имат нужния ресурс за това.

Аз дори не знам какво е реформа на българската икономика, защото не знам какво е българска икономика, коментира Христов. Според социолога има много компетентни хора, които могат да кажат: Това е модел на икономика на страна от третия свят. Според него това, което крепи цялата конструкция, наистина се нарича ДПС.

Кое му е дясното на правителство, което ни обяснява през устата на финансовия министър, че ще вземем еди си колко милиарда за бюджетния дефицит. Десните правителства не правеха ли точно обратното, недоумя от своя страна Арман Бабикян. Очевидно е, че ГЕРБ ще претопи Реформаторския блок. Няма как малкото да претопи голямото, коментира Арман Бабикян.

Във вид на цифри това правителство изглежда по-ляво от предишното, смята Бабикян. "Наивна теза се разнасяше, че има в нашата държава една партия, тя е най-лошата на земята, тя е най-корумпираната, а другите партии не крадат, има един олигархичен кръг, той решава всичко... Толкова социален наивитет струпан на едно място ми идва малко в повече", подчерта Арман Бабикян.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5655 |09.10.2014 Прекратяват процедурата за шествалентна ваксина за бебета . 7| 5790 |05.08.2014 Арман Бабикян: Кабинетът не е реден кротко и тихо . 6| 4686 |26.07.2014 Бабикян: Сваляш Орешарски от власт, но сваляш ли олигархията? . 13| 7841 |25.01.2013 Октай: Усетих най-якото чувство на света, докато се изкачвах по стълбите към Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads