Реклама / Ads
40| 6427 |27.09.2020 НОВИНИ

Бабикян: Усещането, че светът започва и свършва с ГЕРБ, е политически дебилно. Ще протестираме, докато не върнем свободата си

.
Арман Бабикян
Управляващите са ангажирани през последните 80 дни да броят колко са протестиращите. Те знаят, че гражданите пътуват по море, излизат в отпуски. Премина август и бързо на 2 септември им доказахме, че над 100 000 души се събират на центъра в София. Тяхното скромно преброяване не променя исканията на гражданите. Ако това е надеждата им, много бъркат.
 

Това каза по БНР Арман Бабикян от „Отровното трио".

Той бе помолен да коментира думите на Даниела Дариткова, че една оставка не променя нищо:  „Г-жа Дариткова  поставя себе си и Борисов в позиция на хора, които знаят, че не са желани от българските граждани, но те са решили ,че имат някаква специфична отговорност. Сакаш в страната експертите са изчезнали-има само Борисов,  Дариткова и  Караянчева. Усещането, че светът започва и свършва с тях, е политически дебилно.

 

Изпълнителната власт е реактивната власт. Няколко месеца парламентът не заседаваше. Коя част пропадна в този период. Държавата не е спряла да функционира. В други страни този въпрос не се смята за проблем, освен в ГЕРБ. Нищо няма да спре, ако върхушката си тръгне.

 

Не съм се уморил и няма да се уморя да протестирам.  Има много талантливи и образовани българи, които знаят как трябва грамотно и почтено да се управлява страната.  Протестът е на гражданите, които смятат, че тази мафиотизирана върхушка трябва да си тръгне. Призовавам хората да се политизират. Този протест е политически, не партиен. Оттеглянето от желанието за по-добър живот ни направи интелектуални емигранти в собствената си родина. Сега е време за действие и това е занимание с политика.  Вината е наша, защото ние стояхме отстрани и цъкахме с език.

 

Ние не искаме да водим диалог с управляващите. Ако в дома на Дориткова нахлуе крадец, дълбоко се съмнявам, ме тя ще приседне в хола и ще влезе в разговор с него. Ние сме най-корупмираната страна, най-бедната нация и най-болната.

 

Протестът продължава всеки ден и в Лондон, Брюксел, и много градове в Европа и България. Протестът няма да спре. Днес всички са на концерт на Орлов мост. Протестът ще продължи и утре на същото място. Очаквайте и следващото Велико народно въстание.  Човек желае да върне правосъдието на мястото му, да върне свободата си. Ние не живеем във феодална България с един монарх, който се разхожда в джипка.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 7298 |23.09.2020 Арман Бабикян: Не празното НС, а БАН трябва да е стратегически обект от национално значение . 22| 7990 |21.09.2020 Арман Бабикян: Протестът изхвърли Борисов зад Околовръстното шосе . 22| 5315 |18.09.2020 Гореща точка: Беларус. Светът осъди Лукашенко за информационното затъмнение в Минск . 54| 8546 |18.09.2020 „Independent“: Светът гледа към Беларус, а България протестира срещу правителството от 70 дни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads