Реклама / Ads
5| 4489 |18.12.2015 НОВИНИ

Бъчварова: Докато мислим кой на кого е, изпускаме работата

.
Румяна Бъчварова
Докато мислим по тоя начин кой на кого е познат, изпускаме работата, която той може да свърши. От позицията, от която идва г-жа Захариева, очевидно тези връзки не са проблем. Това заяви в сутрешния блок на бТВ вътрешният министър Румяна Бъчварова по повод обвиненията, че предложената за правосъден министър Екатерина Захариева е близка до президента Росен Плевнелиев, тъй като нейният съпруг и държавният глава са приятели.
 

 „Мисля, че е важно да имаме сериозни мотиви при една такава сериозна позиция. Това е предложението, което ние правим. Смятаме, че кандидатурата отговаря на нашето виждане и на продължаването на съдебната реформа. Кандидатурата е добра“, изтъкна министърът на вътрешните работи. „Изборът е политически. В България има неразбиране по този въпрос. Очаква се министърът да бъде експерт“, добави Бъчварова. Много е важно на мястото да седне човек, който е далеч и от едната и от другата теза на двете страни в съдебната реформа, на мнение е тя. „Екатерина Захариева е абсолютно наясно за това какво трябва да се случи от тук нататък“, подчерта Румяна Бъчварова.

 

 Помолена да коментира ситуацията с министъра на здравеопазването Петър Москов, който остана в управлението, въпреки че партията му – ДСБ, оттегли подкрепата си от кабинета, тя обяви: „Министър Москов е от квотата на Реформаторския блок, докато той все още съществува“. За Радан Кънев, който реши също да остане в опозиция, тя каза: „Той има проблеми в собствената си партия“. Не бе подминат и скандалът „Яневагейт“, който вчера се пробуди след кратко затишие заедно с нова порции записи, в които става ясно, че бившият председател на Софийски градски съд Владимира Янева е има възможност да има интимни взаимоотношения с премиера Бойко Борисов.

 

„Има  смешни неща в тази тежка ситуация. Какво мога да мисля, за нещо, което някой човек си е мислил, че е можело да се случи, но то не се е случило. Аз не мога да коментирам всички тези реплики, които са се случили на улицата, на пазара. Това е несериозно. Нека тук да се произнесат експертите психолози по тази тема, аз съм политическо лице“, отгови Бъчварова, ставайки видимо раздразнителна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4099 |17.12.2015 Бъчварова: Ще правим анекс за съдебната реформа в коалиционното споразумение . 14| 5191 |11.12.2015 Бъчварова: До една седмица сме с нов правосъден министър . 7| 4613 |10.12.2015 Борисов играе мач, докато тече гласуването на промените в Конституцията . 9| 4711 |03.12.2015 Путин: Ще се борим с терористите, докато не ги унищожим!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads