Реклама / Ads
7| 4263 |20.10.2015 НОВИНИ

Бъчварова иска повече пари за МВР, не казва колко и за какво

.
Румяна Бъчварова
Правителството одобри вътрешнокомпенсаторни промени на утвърдените разходи в бюджетите на министерствата на отбраната, на икономиката и на вътрешните работи, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. С 6 милиона и 700 хиляди лева ще бъдат намалени разходите за административно управление и осигуряване в полза на изплащане към бюджетите на НАТО и към доверителния фонд за поддържането на Афганистанските сили за сигурност.
 

В бюджета на МВР се намаляват капиталовите разходи, парите се пренасочват към обезпечаване на договори за спешни аварийни ремонти, разплащане на част от дължими такси битови отпадъци и др. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова съобщи обаче пред журналисти в Министерски съвет, че е поискала увеличение на бюджета на ведомството за следващата година, но не посочи сума. Искаме повече средства, за да можем да извършим по-добре дейността си. Как ще бъдат разпределени, е въпрос на конкретно оперативно управление, допълни министърът, предаде БТА.

 

Тя уточни, че има много направления, които се нуждаят от допълнително финансиране - за поддръжка на информационните системи, за издръжка и капиталови разходи. Всички услуги за гражданите, предоставяни от МВР, ще бъдат отделени в Държавно предприятие към ведомството, което по думите на министъра ще може самостоятелно да се развива.

 

 Става въпрос за друга финансова система, при която вместо тези пари да отиват в бюджета и оттам да идват като трансфери в МВР, ще остават в дружеството, което ще може технологично по-добре да се развива, допълни министърът. По думите й идеята е в това дружество да работят основно хора по трудово правоотношение, в Министерството да останат държавните служители, а в полицията - полицейските служители. За Министерството на икономиката се увеличават средствата за издръжка на дипломатическите ни представителства.

 

Правителството даде съгласието си агенция „Пътна инфраструктура” да сключи договори за изграждане на Западната дъга на Софийския околовръстен път преди окончателното решение от Европейската комисия. Вместо в сряда, правителството заседава днес, защото министър-председателят Бойко Борисов утре ще присъства на конгреса на Европейската народна партия в Мадрид.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 7672 |19.10.2015 Ген. Атанасов: Русия иска да сме Пета колона и 16-та република . 0| 4267 |19.10.2015 МВР иска още 200 000 за Шенген . 8| 4294 |18.10.2015 Фандъкова: Продължаваме да инвестираме в строителството, но искаме качествено изпълнение . 12| 4378 |18.10.2015 Германската полиция иска ограда на границата с Австрия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads