Реклама / Ads
4| 4628 |01.09.2015 НОВИНИ

Бъчварова: Неуместно е да говорим за гражданска война в Гърмен

.
Румяна Бъчварова
Определение като гражданска война в Гърмен е неуместно. Местната власт и органите на реда се намесиха, за да решат проблем, който е от години. Държавата се опитва да влезе в ролята си и да предложим на жителите решение. Работим за спазване на сигурността в региона. Там показахме, че държавата има ресурс да се справи. Това заяви по bTV Румяна Бъчварова.
 
Междувременно ромите от Гърмен блокираха общината. Те поставят условия да живеят при нормални условия и една година да не се гонят.

Следим ситуацията с бежанците такава каквато е, търсят се решения на европейско ниво, коментира друг горещ проблем Бъчваров. По повод трагичния инцидент в Австрия с мъртвите бежанци, които станаха жертва на трафиканти от България, Бъчварова каза: "Работим съвместно с чуждите служби. Това е международно престъпление". Тя даде страната ни като добър пример и изтъкна факта, че бежанците предпочитат да преминават през Гърция и Македония. "Там властите не успяват да регистрират всички имигранти и затова е по-лесно да се премине. В България контролът е много голям, стараем се да правим бърза регистрация".

Вътрешният министър отново посочи предимствата на изграждането на ограда по границата ни.

Изготвяме регистър на осъдените хора, който ще помогне на органите на реда. Бъчварова даде за пример случая с убитата студентка във Велико Търново и увери, че при наличието на подобен регистър това не би се случило. "Много активно работим по тежките случаи", категорична беше Бъчварова. Вътрешният министър призна, че се допускат и грешки, визирайки случая с Ембака, който уби мъж на магистрала "Струма", както и убийството в Борисовата градина.

Бъчварова увери, че по всички сигнали за полицейско насилие ще се направят проверки.

Бъчварова коментира и излизането на Пеевски от политиката и като собственик на медии. Според нея той видимо не е участвал активно в политиката. По думите и за обществото е по-добре да знае кой е собственик на медии отколкото да не го знае. Колкопо повече прозачност, толкома по-малко спекулации, завърши тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4883 |25.08.2015 Бъчварова: Няма риск от бежански апокалипсис като в Македония . 0| 6934 |25.07.2015 Бъчварова: Няма развитие по убийството на Георги в Борисовата градина . 0| 5737 |16.07.2015 Бъчварова: Не трябва ние да подпомагаме Гърция . 0| 4639 |15.07.2015 Бъчварова: БСП е против закриването на Националната служба за зърното. Това е лобизъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads