Реклама / Ads
21| 5310 |10.06.2016 НОВИНИ

Бъчварова: Няма данни за политически чадър над Димитър Желязков

.
Румяна Бъчварова
Прецедент е след стрелба по известни фигури от престъпния свят извършителите да бъдат задържани непосредствено след нея, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова от трибуната на НС по повод престрелката в Слънчев бряг на 8 юни, предаде Фокус.
 
Информацията, за съжаление, не може да бъде във всички детайли представена тук, защото в момента тече разследване, каза тя и обясни, че този случай е предизвикал силен обществен интерес. Интерпретациите по този случай надхвърлят многократно границите на истината и на морала. Разбирам политическата линия, уважавам правото на опозицията да има различно мнение, но истината е над всичко, посочи Бъчварова.

Инцидентът на 8 юни с Димитър Желязков – Очите възниква след като мъжът, който живее на семейни начела с дъщерята на Желязков е влязъл в пререкания с управителя на заведения в курортен комплекс „Слънчев бряг“ за две места за паркиране, обясни Бъчварова. Имало е спречкване, при което са разменени удари между собственика и въпросното лице, предстоящ роднина на Очите. За случая не е сигнализирана полиция. Към 20:50 минути на 8 юни пред заведението са се събрали близки хора до Желязков като малка част от тях са влезли в заведението. Дошли са по един - двама, не са вървяли в група, не са били с бронежилетки и не са били въоръжени. Последвала разпра и спор от обкръжението на управителя на заведението, разменени са удари, след което са произведени изстрели, при което е убит Александър Алексиев и са ранени трима, сред които е Димитър Желязков. Всички съучастници в конфликта са от тези, които са влезли, посочи тя и уточни, че няма пострадали граждани.

По думите й, в хода на работа по случая е установено, че само Димитър Желязков е носел бронежилетка. На място са установени задържани лица. Работата по задържаните продължава. Лицата са задържани непосредствено след стрелбата в районно на произшествието, каза вътрешният министър.

Няма данни за политически чадър над Димитър Желязков, каза още Румяна Бъчварова. В рамките на вчерашния ден съм направила всички необходими проверки, предстои да се включат другите вътрешни структури, но първата проверка, която направих, не потвърждава такова твърдение. По повод изказването на премиера Бойко Борисов, в което той посочи, че отишлите в болницата след инцидента е трябвало да бъдат арестувани, министър Бъчварова обясни, че не е имало основание за това, тъй като събралите се пред болницата не били извършили престъпление.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4543 |09.06.2016 Цв. Василев няма да бъде екстрадиран от Сърбия засега . 24| 5024 |09.06.2016 Бъчварова: 19 са задържани за кървавия инцидент в Слънчев бряг . 0| 5035 |08.06.2016 Дъжд няма да вали. Само над планините . 10| 4188 |07.06.2016 Бъчварова призна: Борбата с битовата престъпност няма резултат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads