Реклама / Ads
2| 4290 |08.11.2014 НОВИНИ

Бъчварова: Никой не може да каже, дали правителството е стабилно

.
Румяна Бъчварова
Взаимният контрол е смисълът на коалицията. Задължително е да има процеси, в което взаимно се информират партньорите и се контролират. Това е добър механизъм за защита на обществения интерес. Този формат на правителството се оказа единствено възможен. Това каза вицепремиерът Румяна Бъчварова по Нова тв.
 
Това, което направихме за първи път е преговори по правила. До последният ден говорихме по програмата. Благодаря на политическите сили ,че разпределянето на ресорите беше накрая и на-лесната част от разговорите. Ние поставихме условие да имаме единство по ключови приоритети. Голямо беше разминаването ни с БСП и ДПС. По 7-8 часа обсъждахме програмите.
Ние се обединяваме по основни тези за общото ни управление. Всяка партия запазва възможността да представя специфичните си тези. Най-ценното е, че се обединихме по тези въпроси, които не присъстват в отделните партии. Малко хора могат да разберат какво сме направили. Никой не може да каже дали това е стабилно правителство или не. Но никога досега не е имало толкова консенсусна програма. Дясно-центристко управление можехме да имаме само с РБ. С АБВ установихме граници на съвместимост. Логиката е политическа и г-н Калфин е изключителна политическа фигура, която има опит и в ЕП. Социалната политика не е харчене пари от бюджета. То е да се създават условия. Четири партии не могат да бъдат едно и също. Уважаваме индивидуалната политика.

Заради една снимка не можеш да отричаш възможностите на Владислав Горанов. Той работеше с нас и ние нямаме основание да се притесняваме. Той е много добър финансист. Ние имаме нужда от него. Нямаме диалог с ДПС. Това, което каза Лютви Местан беше тежко и невярно обвинение към правителството. Очевадно, че или не беше прочел декларацията или не искаше да я прочете. По същество групата от „Атака”, която викаше, по същество казваше същото, което казва и Местан от трибуната. Ние казахме и пред медийте, защо няма да приемем тяхното сътрудничество. Политиката, която провеждаха в предишния мандат е неприемлива за нас и ние през този мандат отказваме тяхното сътрудничество. Поне един мандат спокойствие дължим на голяма част от хората. Политически това правителство има дълъг шанс, прогонизара Бъчварова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5166 |05.11.2014 Минчев: Политическите брокери може да изритат кабинета заради аморфна подкрепа . 13| 8316 |03.11.2014 Експерти предупреждават: Домашната ракия може да убива . 18| 4703 |01.11.2014 Каракачанов: Може да ме изрита не Жозеф Дол, а избирателите . 5| 5290 |31.10.2014 Бъчварова: С РБ изчистихме 5-те основни разминавания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads