Реклама / Ads
13| 4571 |10.11.2015 НОВИНИ

Бъчварова: Питайте полицаите дали ми имат доверие

.
Румяна Бъчварова
Попитайте полицаите дали ми имат доверие. Защото каквото и да кажа няма да е честно по отношение на тяхното мнение. Мога да кажа, че с хората, с които работя и успявам да осъществя контакт имаме взаимно доверие и то се вижда във взаимното ни разбиране за проблемите, които съществуват и пътя към реформите, включително и с представителите на синдикатите.
 

 Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова след заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, предаде Фокус.

 

 Спестените пари от такси, събрани от държавни институции ще бъдат достатъчно, за да можем да ги използваме за най-неотложните липси, които съществуват към момента . Не мога да спекулирам с нито една цифра, преди да се приеме бюджетът. Мога да се ангажирам с това да отчитаме след време какъв е ефектът, каза тя. По думите й, всички разчети, които са направени по няколко пъти показват, че това е една добра мярка.

 

В момента единствената възможна мярка за оптимизиране на бюджета на МВР“, каза вицепремиерът Бъчварова. По отношение на това как ще се отрази преназначението на служителите на МВР върху бюджета вицепремиерът Бъчварова отговори: „Изчислили сме го и този вариант е по-добър, от който било друг, каза тя и поясни, че се разработват различни варианти, по които да стане преназначаването.

 

Съответно и изплащането на компенсациите. С Министерство на финансите също сме в диалог и ако има тема, която сме обсъждали последните месеци и това е била точно тази, каза вицепремиерът Бъчварова. Във връзка с плащането на охраната от страна на институциите, тя добави, че МВР извън одобрения списък от седем институции ще може да осъществява тази дейност, но срещу заплащане за сметка на бюджетите на тези институции.

 

Благодаря на народните представители, че не се изкушиха от възможността да политизират проблемите на МВР, каза още Бъчварова. Искам да благодаря на комисията и да потвърдя, че разговорът беше много конструктивен. Благодарих на народните представители, че не се изкушиха от възможността да политизират проблемите, каза тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 8157 |10.11.2015 Енчев: Вот на недоверие на "Борисов 2" за полицаите . 24| 5515 |10.11.2015 Дайнов: Протестът на полицаите е държавна измяна . 20| 5155 |08.11.2015 Методи Андреев: Полицаите да минават през тест за интегритет . 23| 5626 |08.11.2015 Започна многохилядният протест на полицаите в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads