Реклама / Ads
7| 5800 |04.12.2016 НОВИНИ

Бъчварова: След изборите няма да управляваме с ДПС и БСП

.
Румяна Бъчварова
По добрата алтернатива за държавата е да има предсрочни избори и те да определят кой да управлява. Това заяви вицепремиерът в оставка Румяна Бъчварова в студиото на Би Ти Ви. Така тя даде да се разбере, че ГЕРБ няма да подкрепи РБ в опита му да състави правителство, ако получи мандат от президента Росен Плевнелиев.
 
По повод скандала с джиповете, купени от горски стопанства, а след това предоставени на НСО, Бъчварова заяви, че било честа практика министерства и ведомства да преразпределят ресурси, когато на някой не му достигат и не вижда нищо скандално в това.

 След предсрочните парламентарни избори, към които отиваме, ГЕРБ не може да бъде в коалиция нито с БСП, нито с ДПС, каза още Бъчварова. Тя обясни, че причина за невъзможността да се управялава в коалиция с БСП са някои виждания на социалистите, сред които и тези за бежанците.

 

 От левицата настояват да се отмени взетото от кабинета "Борисов 2" решение за евентуално трайно заселване на мигранти в общините с демографски проблеми у нас. Невъзможността да се управява с ДПС е обявявана от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, каза Бъчварова. Тя повтори, че ГЕРБ ще участва в съставянето на правителство след изборите само ако е първа политическа сила. Бъчварова даде д се разбере, че няма как да има кабинет в рамките на този парламент. Защото, не е редно най-голямата партия да подкрепи правителство на по-малка не заради суетата на политиците, а заради избирателите й, които може и да не са съгласни. Не може да има и кабинет с "министри под наем", за това политическата логика диктува предсрочни избори, смята тя.

 

"Стабилно правителство може да има, когато има стабилно мнозинство. Фактът, че отиваме на избори, е тежко решение, но ние не се страхуваме от това. В следващия парламент политическото представителство ще е по-добро от това, което имаме в момента", заключи Бъчварва.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4128 |03.12.2016 Правят Международен фонд за опазване на културното наследство при войни . 1| 5310 |02.12.2016 Бъчварова: Държавата с план при бежанска вълна . 1| 4140 |02.12.2016 Изследване: 81% от хората не вярват на полицията . 0| 4156 |01.12.2016 Парламентът одобри и след това отхвърли 10-те млн. лв. за БАН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads