Реклама / Ads
0| 5737 |16.07.2015 НОВИНИ

Бъчварова: Не трябва ние да подпомагаме Гърция

.
Румяна Бъчварова
Не трябва България да подпомага Гърция. Това заяви в Перник вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя определи като непозитивна посоката, в която се коментира в правителството призива на ЕК към членките на ЕС да подпомогнат Гърция за новия тригодишен спасителен план. Пред журналисти Бъчварова заяви, че българската позиция все още не е обявена, нито обсъдена, но посоката, в която се коментира не е добра.
 

"Ние, следвайки правилата на ЕС, стриктно се придържаме към тях, към всички норми и смятаме, че държави като България, които въпреки многото трудности следват тази посока, нито имат възможност, нито би трябвало да помагат на страни, които не са следвали правилата", заяви още Бъчварова. Тя уточни, че обсъждането предстои и официалната българска позиция ще бъде заявена от премиера. Румяна Бъчварова присъства в Перник на откриването на новата сграда на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението". "Всички вие, и служителите, и населението на Перник заслужавате тази сграда. Тя е построена с национални средства. Техниката пък е осигурена с европейски пари и тази симбиоза показва колко добре може да се развиваме като държава.

 

Много бих искала да построим такива сгради и да осигурим такава техника и на много други места в страната, защото те са символ на това модерно начало, на тази модерна същност към която се стреми държавата ни", каза Бъчварова в приветствието си към пернишките пожарникари. Първата копка на новата сграда на Пожарната в Перник беше направена два месеца след земетресението на 20 юли 2012 година. Строителството е на стойност 2.5 млн лева. На откриването днес присъстваха още зам. -министърът на вътрешните работи Красимир Ципов и директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов. Браницкият епископ Григорий, викарий на Софийска митрополия, отслужи водосвет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4641 |15.07.2015 Бъчварова: БСП е против закриването на Националната служба за зърното. Това е лобизъм . 0| 4525 |14.07.2015 Дончев: Преди да правим улици, градинки, трябва да оправим всичко под земята . 0| 4784 |07.07.2015 Адв. Марковски: Когато се пускат хора от затвора, трябва да има ресурс . 0| 6286 |05.07.2015 Бъчварова: МВР е отговорно за образа ни пред Европа и света

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads