Реклама / Ads
8| 5228 |24.03.2015 НОВИНИ

Байрактаров: БНБ е издала заповед да се спре събирането на вноските по кредитите

.
Сградата на КТБ
Депутатът Димитър Байрактаров от ПФ разпъна с въпроси ръководството на БНБ и квесторите, дошли на анкетната парламентарна комисия за КТБ, видя екип на Фрог нюз. Той съобщи, че има информация, според която Централната банка е издала заповед да се спре събирането на вноските по кредитите.
 
Отказахте ли на 6-ти януари да събирате свежи пари от клиенти на банката, попита Байрактаров. Квесторът Станислав Лютов отговори уклончиво. Живи пари не са влизали, но входящите потоци към банката не са били затваряни изобщо. Освен това банката не е разплатила 100 милиона лв., както се твърди, допълни Лютов.

Байрактаров пак върна топката, като съобщи, че на 26-и февруари е излязъл официален доклад на службите на ЕК. От него става ясно, че БНБ не е приложила наредба на ЕК. На тази забележка бившият служебен финансов министър Калин Христов уточни: Може би имате предвид директивата за преструктуриране на банки. Мога да ви уверя, че вече има проект за това и от 1 юли 2015 г. законът ще бъде в сила.

Байрактаров настоя да се отговори и на въпрос защо е освобождаван персонал на банката от 6 януари т. г. Вместо да даде конкретен отговор Лютов се върна към събития от изминалата година. Това предизвика емоционална реакция от страна на Байрактаров, който подчерта, че става дума за датата 6 януари. Лютов отрече това да е вярно и каза, че БНБ не би допуснала това, тъй като „трябва да полага грижи за вземанията”. Посочено беше, че всеки един кредитен специалист е бил запазен. Ако е имало съкращения, то е било от типа „ на шуро шуранайката”.

След като БНБ отговори на въпросите на анкетната комисия, Искров си тръгна като подмина журналистите с мълчание. Каза само, че ще говори на следващото заседание на комисията. През цялото време бившият финансов министър Петър Чобанов мълчеше с наведена глава и си записваше.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4147 |15.01.2015 Жертвите ще са с европейска заповед за защита . 3| 5284 |04.07.2014 Искат запис на заповед при лечение . 9| 5202 |13.06.2014 Прокуратурата e издала 19 разрешения за обиск на фирми . 37| 5558 |24.02.2014 Издирват Янукович със заповед за арест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads