Реклама / Ads
19| 5936 |28.08.2014 НОВИНИ

Бакалов: Модерно купуват гласове с кастинг

.
Йордан Бакалов
Важно е за държавата да няма напрежение, просто всеки си казва собственото мнение, заяви по НТВ министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов. Той посочи, че едни от най-ценните агенти били агентите за влияние, но конфликт премиер-президент нямало; имало нормална дискусия.
 
Документът ще се ошлифова и изчисти, има само впечатление за конфликт, а такъв няма; в спора се решава истината, говорим за България, за нашата страна, добави той.

По повод слуховете за обслужване на ГЕРБ на изборите Бакалов определи Мая Манолова като главна героиня в един сериал. Нека представят политики пред хората, вместо да им бутат левове в джобовете. това е български модел, само у нас се практикува купуване на гласове с пари. Да си зашият джобовете, препоръча Бакалов. Няма да има прошка, министър Бакалов няма да реши изборите, но ще опитам да гарантирам честност и почтеност.

Вече се работело по 4 сигнала; имало опити за по-модерно купуване на гласове с кастинги; политическа сила обявявала кастинг през определена фирма и избраните трябвало да получат пари за купуване на гласове. 2 сигнала имало в София и 2 в провинцията, обяви той, но не даде повече подробности.

Ако Законът остане в този си вид всеки следващ министър ще наследява главен секретар, с когото може би няма да работи. Министърът обаче е хубаво да препотвърждава главния си секретар, добави той.

За сигналите около Пеевски и Василев той каза, че това са приоритети на прокуратурата. Бакалов каза, че не му е докладвано къде е Василев. Препоръката ми е обаче той сам да се прибере и обеща гарантиране на сигурността му, ако тя е застрашена.

Аз и сега съм нормален български гражданин, увери Бакалов.

Една от поръчките, източвали МВР, била с камери, съобщи още Бакалов. За него историята с белия автобус била илюстрация за липсата на професионализъм. Това не е оперативният начин за провеждане на такова мероприятие, каза той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5878 |23.08.2014 Министър Бакалов: Има сигнал за купуване на гласове в София . 23| 6227 |18.08.2014 Й. Бакалов: Лично ще слагам белезници за купуване на гласове . 4| 6752 |02.07.2014 Жрици купуват къщата на фалосите в Русе . 18| 5290 |21.05.2014 Прокурата проверява купуват ли се гласове в Бобов дол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads