Реклама / Ads
12| 5713 |12.10.2013 НОВИНИ

Бакърджиев: Десница на прехода вече няма

.
Евгени Бакърджиев Източник: Булфото
Десницата на прехода вече не съществува, а за еднa нова десница и нейното утвърждаване ще е нужно време. Това, което искат политиците в момента е много по-различно от това, което искат хората. Всеки опит на която и да е политическа сила да представлява протестиращите е обречена на неуспах, защото се видя, че хората протестират против политическата ни класа в момента като цяло.
 

Това каза пред ТВ7 Евгений Бакърджиев, председател на БДС Съюз „Радикали". Простото съчетание на различни политически сили, ако те нямат обща програма и визия за развитието на държавата, това няма да доведе автоматично до добър резултат, каза още Бакърджиев, коментирайки новосформирания Реформаторски блок. Според него това, че блокът не е генерирал подкрепата от десните избиратели, която се е очаквала, означава, че така наречената „семейна снимка" на партиите в него изглежда до този момент фалшиво и менте на десния избирател.

От своя страна Стефан Иванов, председател на Сдружение „Демократично действие", заяви, че от доста време не са показвани и прилагани принципи и тези от страна на партиите в дясно. Единствената цел в последните години на ДСБ и СДС беше да прескочат 4-процентовата бариера, заради което те бяха готови почти на всичко и това отдръпна хората от тях.

Според него Реформаторският блок в този си състав е политически нехомогенен, защото политическите партии в него имат немалки идеологически различия. Затова и първото му голямо изпитание ще бъде на европейските избори другата година. Проблемът на партиите там е, че все още не са предложили ясен план и програма какви ще са техните основни приоритети.

В момента положението на десницата е такова, че тя или трябва да се обедини и да предложи на избирателите едни ясни и изпълними послания, или да постъпи както досега - да направи всичко възможно и да направи компромиси само и само, за да премине 4-процентоват бариера, но това съвсем ще отврати десния избирател, смята Иванов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 6718 |30.09.2013 Асен Агов: Десницата върви правилно по пътя на Реформаторския блок . 18| 6977 |27.09.2013 Социолог: Досега ни управляваше пяната, а сега тинята на прехода . 43| 6468 |11.09.2013 Ахмед Доган е сред най-добрите политици на прехода, четка го Борисов . 26| 6842 |27.06.2013 Евгений Бакърджиев: Орешарски е на прага да хвърли оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads